abprofessio_row03_új_b.jpg
hírlevél
2008. szeptember
Specialistáink
Hírlevél regisztráció
×
×
×
A × jelölésű mezők kitöltése kötelező!

Ha az e-mail rendszered nem jeleníti meg rendesen ezt a hírlevelet, klikk ide!


Kedves Olvasónk!

Rendhagyó nyárvégi hírlevél ez, mert ha sorra vesszük az eseményeket, mindegyik önmagában egy teljes hírlevél lehetne. Nagy Konferencia Los Angeles -ben, kaposvári GoGroup és az elmaradhatatlan Vezetői Chi-Klub. Hadd beszéljek a kaposvári GoGroupról, ahol izott a levegő, mert közös cél született: 2009-ben irány a Grand Canyon és Las Vegas! Jóska felvázolta a nagy képet, és ott helyben, a GoGroup -on több, mint 60-an jelentkeztek, mert megérezték a siker ízét, hogy ők is képesek rá. Csak az olimpiai szlogent tudom idézni: „Képzeld el és hajtsd végre, gondold el és csináld meg.” (Visualise it and execute it, think it then do it). Elhatároztuk, hogy az árát mindannyian a SR -ben keressük meg. Időközben a „hogyan” -ra is megszületett a pontos stratégia. A lista még Neked is nyitva áll..... Csak csináld!, vagy ahogy a Nike mondja: Just do it. Keresd meg azt, aki segíthet, és ne hagyd élni.
Élménybeszámoló - Nagykonferencia 2008 Anaheim
Los Angeles még mindig tud újat nyújtani. Volt, aki megtapasztalta a tömegközlekedés precizitását. Más rájött arra, hogy itthon mégiscsak jobb a fasírt. Amerika kezd vakarózni, mert közel 160 Ft -ot fizet 1 liter üzemanyagért. Disneyland reggeltől estig úgy elvarázsolja az alsóvonalad, hogy alig tudod őket a szállodába visszacsábítani. Walt Disney-től persze egy SR-es is sokat tanulhat, de ez aligha jut eszedbe, amikor azt hiszed, hogy majd’ kiesel az alagútban a kiskocsiból. Viszont működik az összetartozás, mert úgy kapaszkodtok egymásba, hogy pillanatok alatt rájössz, nemcsak a SR, meg az EV tart össze Benneteket. A Denny’s-ben páratlan az almáspite, nevezzük szerényen „organikusnak”. Mack Atkinson party-ja remek példája volt a törődésnek.

És itt álljunk meg egy pillanatra. Történt ugyanis, hogy a pincérek összeszedték (és persze kidobták) a belépőjegyeket, amelyek egyben a menüválasztást is jelezték. Jött a tombola, és az ezeken a jegyeken lévő számokat húzták ki. Jegy hiányában viszont honnan tudjuk, nyertünk-e. Mack fantasztikus ötlettel az amerikai Üzletépítőket arra kérte, válasszanak magyar párt maguknak. Ha az amerikai számát kihúzzák, magyar párja is kap ajándékot. Ez igen, bravo Mack! De ne szaladjunk ennyire előre az időben.

Hétfőn szabadnapom volt, a többiek viszont gyárlátogatásra indultak. Úgy gondoltam Csapatépítésnek sem utolsó, ha velük tartok a gyárba, különösen az újak kedvéért, no meg önző módon, így előbb láthatom a gyárat, nem csak a szerdai VIP megnyitón. Jól döntöttem. Sokkal többet ért, mint vásárolni, meg egy étterem teraszán üldögélni. A csoportból ilyenkor lesz Csapat. Kedden Group Direktor + magasabb vezetőknek volt egész napos tréning. Itt kaptunk először ízelítőt a franchise-típusú vállalkozás előnyeiről, meg a „Vezetői tréning a lá Dr Chen” módszerről. Tökéletes.

Idén lehullott a lepel a SR-ben lévő pénzkereseti lehetőségről is, úgy feketén-fehéren. Felső vonalunk és más ismerősök is elmondták, mennyit kerestek. Mack például az elmúlt 5 évben, amióta édesapja, Charles elhunytával átvette a hálózatot, 3.5 millió dollárt keresett. Egyszer megkérdeztem tőle, voltak-e irigyei annak idején. Persze, válaszolta. Egészen addig, amíg első saját Üzleti Vezetője (Direktora) kinőtte magát. Azóta is halad előre, tudja, mit akar. A „hirig” meg elhalkult körülötte. Don Caster (testvérvonal) elmesélte, hogy a SR előtt tanárként dolgozott, de mindig is érezte, hogy tudna valami mást is kínálni az embereknek. Az egészség komolyan foglalkoztatta, így amikor adódott egy jó alkalom, a feleségével Paula-val, nyitottak egy reform - élelmiszer boltot. 4 évébe és sok munkájába került, hogy az a vállalkozása tönkremenjen. (ez nem vicc!) Akkor jött a SR. Eddig több, mint 7 millió dollárt keresett vele. Célja, hogy tíz vezetője keressen évi 1-1 millió dollárt.

Nagy álma, hogy a világ 100 legjobb golfpályáján játszhasson. Erre persze mondhatod, hogy Te nem golfozol. Erre azt válaszolom, hogy „még nem”. De az biztos, senki szájából nem hangzott el, hogy az volt a célja, hogy bárcsak a villanyszámláját ki tudná fizetni. Mrs. Chen ismét elkápráztatta a Vezetőket: a jövő évi Utazási Ösztönzőben lesz egy pont, amivel az újonnan minősült Üzleti Vezetőket (Direktorok) kívánják Dr Chennel jutalmazni. Erre a tréningre évente 2 alkalommal kerül sor. Amennyiben az illető a minősülését követően folyamatosan bizonyít, tehát nemcsak 3-szor minősül, a cég költségére több napos Los Angeles-i tréningre mehet, amelynek teljes költségét a SR állja. Nyugodtan csípd meg magad!

Ezen kívül még megtudtuk, hogy az egykori almaültetvényes, Sharon Farnsworth eddig 15 millió dollárral lett gazdagabb, Bob Goshen-é pedig eddig sem volt titok. Ezután a megközelítés és a bemutató olyan frappáns gyakorlására került sor, ahol bizony nem engedték, hogy csak a szánkat tátsuk, aktívan részt kellett benne venni. Végülis így tudják lemérni, hogy meg tudod-e csinálni.

Dr Chen kedvenc példájával élve - karatézni is csak úgy lehet megtanulni, ha csinálod, nem pedig leírod, vagy olvasol róla.

Erről még hallasz majd itthon is. Szerdán szikrázó napsütésben került sor az ünnepélyes gyáravatóra, ahová a Group Üzleti Vezetők és a magasabb rangúak voltak meghívva. Mondhatom Neked, páratlan élményben volt részünk. Az már csak hab a tortán, hogy a fogadáson fergeteges sikert arattunk a Monti csárdással. Egy dologra azonban azonnal felfigyeltem: a gyárudvaron beálló kamionok oldalán a következő felirat volt: Sunrider - Create wealth, enjoy health! (Teremts gazdagságot, élvezd az egészséget!) A gyár, maga a csoda. Torrance kereskedelmi negyedében van, olyan tökéletes összhangban a környezettel, hogy senki meg nem mondaná, üzemi termelés van a közelben. Beszállított alapanyagok várakoznak, rozsdamentes géppark. Igen, jól látod, géppark, több milliárd forint értékben. Minőségellenőrző, fejlesztő és kísérleti laboratóriumok sora, és termelő üzemek az üzemen belül. Tökéletes biztonság, makulátlan tisztaság. Összesen 100.000 m2 –en.

Szerda délután és csütörtök egész nap üzleti szemináriumok voltak. Na, aki itt nem írta tele a füzetét, az bánhatja! Pénteken kezdődött a Közgyűlés. Szokás szerint a részvevő országok zászlófelvonulásával. Idén erre engem kértek meg. Hogy milyen érzés volt a magyar zászlót vinnem? Kívánom, hogy éld át. De egy dolgot elmondok, amire tanúim is vannak: év közben sokszor néztem a SR honlapján egy hasonló jelenetet, és mindig arra gondoltam, ezt szeretném. Megtörtént. A szombati napon felkerült a pont az i-re.

A SR-ben tényleg partner vagy, a cég nem ügynökként tart számon. Ha így lenne, csak a magad és a Csoportod forgalma után kapnál jutalékot. Itt nem jutalékot kapsz, hanem jövedelemhez jutsz, mégpedig a cég teljes bevétele után. Így fordulhat elő, hogy a minősülési feltételek változatlanul hagyása és azonos forgalom mellett 2007-ben mégis 900 dollárral nőtt egy Üzleti Vezető éves jövedelme. És míg az esti gála műsorát néztük, ki-ki elgondolkodhatott azon, érdemes-e megfogadni és megtanulni a Chen-ék által mondottakat. Ahogy hazafele beszélgettünk, úgy látom: igen. Aki haladni szeretne, ne kárhoztassa az alsó vonalát középszerűségre, miért hiszi, hogy annak csak két belépője lehet egy hónapban? Te meg, ne hagyd magad. Ne valahonnan teremtsd elő a termékek árát. Fizessen Neked ezért a SR! Vedd el, ami Neked jár, és akkor találkozunk a Grand Canyon -nál!

Ha kíváncsi vagy néhány - a konferencián készült - képre, klikkelj ide!
Ne csak olvasd, csináld is!
Nézzük, mi kell ahhoz, hogy elérd, amit akarsz? A képesség fontos – a megbízhatóság sorsdöntő. Aki mindig az „üzletre”, a gyors haszonra hajt, sosem jut magasra, mert nélkülözi a szilárd alapokat. Más a kellő alapozással is az alagsorban végzi, netán csirke ólat emel a szilárd alapra, mert nem hajlandó megtenni minden szükséges lépést ahhoz, hogy gazdagabb vizekre evezzen, hogy tehetségét gazdagabb élet megvalósítására használja. Te ugye felismered, hogy a siker igazi lehetősége Benned, nem pedig a feladatban rejtőzik: hogy akkor jutsz a legmagasabbra, ha a dolgok mélyére hatolsz – és ha megmászod a szükséges lépcsőfokokat, mégpedig egyesével. Ráeszmélsz, hogy a siker és boldogság nem szerencse, hanem választás kérdése. Mint láthatod majd, szó szerint magad döntöd el, mit akarsz az élettől.

Hat lépés az egész. Jobban mondva a csúcsra egy hat lépcsőfokból álló lépcsőn jutsz fel. A lépcső mellett ott egy lift is, csakhogy rajta a tábla: „Nem működik.” Ez a lift Neked mindig üzemképtelen lesz. Ha fel akarsz jutni a csúcsra, akkor a lépcsőt kell használnod, mégpedig fokonként kell felfelé haladnod rajta.

Miközben elindulsz a csúcsra, fejlődésed első lépcsőfoka az egészséges énkép lesz. Ami nem egyenlő azzal, amikor Neked kell lemondanod a jóról más haszna érdekében, ráadásul mindezt úgy kapod becsomagolva, hogy azt hiszed, Ti mind összetartoztok, csak éppen nem tudjátok, hogy ki kihez. Mire rájössz, addigra túl nagy árat fizettél, és annyira szégyelled magad, hogy segítséget sem mersz kérni. Tudom, kemény dolog, amit leírtam, de így van.

A második lépcsőfok mások értékének és képességeinek elismerése, valamint azé, hogy szükségszerű hatékonyan együtt élned és együtt működnöd velük. (Nyugalom, semmi ellentmondás nincs az előző ponttal!)

A harmadik lépés a határozott céltudatosság. Terv nélkül egy házat sem lehet felépíteni, hát még egy életet. A negyedik lépés a helyes lelki hozzáállás, az ötödik a munka vállalása.

Megtanulod, hogy a siker árát voltaképpen nem megfizeted, hanem azt is élvezed. A siker ára sokkal kisebb, mint a kudarcé. Félreértés ne essék, dolgozni természetesen kell, csak ez a munka a szemléletmódtól függően lehet gürcölés, vagy öröm.

A hatodik lépcsőfok az, hogy égjen Benned a vágy a kimagasló teljesítményre. Bizonyára sok mindent akarsz – ahhoz pedig, hogy magad irányíthasd a sorsod, piacgazdaságban kell élned. Ha van Benned céltudatosság, helyes lelki hozzáállás, munkakedv és sikervágy is, akkor minél inkább kamatoztatod adottságaidat, annál több kamatoztatnivalód lesz. Ezenkívül nem sok kell a sikerhez – csupán teljes egyéniséged, az pedig rendelkezésre áll.

Befejezésképp pedig itt egy történet:

Egy ifjú menedzser munkát visz haza. Szeretne vele a másnapi értekezletre elkészülni, ötéves kisfia azonban percenként kizökkenti a gondolatmenetéből. Emberünk egy darabig bosszankodik emiatt, aztán meglátja az aznapi újság egyik lapján a világ térképét. Nosza, apró darabokra tépi a térképet, aztán odaadja a fiának, hogy rakja össze. Azt reméli, hogy ez majd jó ideig leköti a srácot, ő meg nyugodtan dolgozhat. Ám három perc sem telik bele, a gyerek ott áll, hogy ő bizony elkészült. A papa döbbenten kérdezi, hogyhogy ilyen hamar elkészült a feladattal, mire a kissrác mosolyogva válaszol:
- A lap másik oldalán egy bácsi képe volt, úgyhogy megfordítottam, és a bácsit raktam össze. Amikor ő megvolt, a világ is megvolt.


U.i.: Ma újabb eggyel gyarapodott a Grand Canyon és Las Vegas-ra feliratkozottak listája!
Eseménynaptár
A következő tréning, amiről azonnal használható tudást fogsz hazavinni:

2008. szeptember 13., szombat.

További részletek itt!


Üdvözlettel az októberi viszontlátásig:

Jóska és Edina


Ui: Ne csak olvasd, csináld is!


A hírlevélben megjelent írások helyességéért felelősséget nem vállalunk, s azok semmiben nem képviselik a Sunrider International, vagy a Sunrider Hungary Kft. üzlet vagy termékpolitikáját.
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.