image003.jpg
hírlevél
2009. augusztus
Specialistáink
Hírlevél regisztráció
×
×
×
A × jelölésű mezők kitöltése kötelező!

Ha a levelező rendszered nem jeleníti meg rendesen ezt a hírlevelet, klikkelj ide!


Kedves Olvasónk!

51 fok árnyékban. Ez a Death Valley. Embert és Csapatot próbáló meleg. Amikor naponta egy gallon vizet iszol (ez közel 4 liter), 20 emberre figyelsz, 4 autót tartasz szemmel, elfáradhatsz, de amint meglátod a csillogó szemeket a Zabriskie Point -nál, mindent elfelejtesz. Röviden ennyi is lehetne, mert annyi páratlan szépségű helyen jártunk a Nagykonferencia előtt, hogy bármilyen sorrend szubjektív. Köszönet mégegyszer a 4 sofőrnek: Jóskának és Szabolcsnak, Bodor Lacinak és Kántor Pistinek. Nélkületek biztos lassabban jutottunk volna el a Hoover Dam -hoz, meg a Grand Canyon -ba. Mindezek után Los Angeles -ben már csak 25-28 fok fogad. Majdnem fázunk. „Meglátjátok lányok, lesz ebből még tényleg cidri.” – mondogattam, aztán úgy is lett.

Ez a Konferencia hőfokán semmit sem változtatott. Dr Chen nagyon elemében volt: vissza az alapokhoz! – mondta. Így azután minden fórumot felhasználva beszélt a termékekről, meg arról, hogy miben egyedülálló a piacon a SR. Más is kutat, más is gyárt. A SR -ben a kutatás és fejlesztés mellett a saját gyártás, amit a tulajdonosok szakértelemmel felügyelnek, páratlan a piacon. Az a kifinomult aprólékosság, ami a SR -t mindenki mástól megkülönbözteti, oldalakat töltött meg a füzetemben. Ezt csak a SR tudja. Erre építsünk, erre építhetünk. Ezek tények. Innen nézve minden más.
Élménybeszámoló - Nagykonferencia 2009 Anaheim
Konferenciás beszámoló – ez bennem mindig kettős érzelmeket kelt. Egyrészt jó elmondani, hogy mi történt, másrészt aki nem volt ott, az dicsekvésnek veszi. Nem akarok győzködni senkit. Tény, hogy idén sok fórumon tudtunkra adták, számítanak ránk.

A Konferencia előtt 11 Vezetővel készített interjút a SR stábja. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Mrs Chen felkérésére, Magyarországot én képviseltem. Több kérdésben kérték a véleményem. Az interjú részletei évvégén lesznek láthatók a SR honlapján.

Egy biztos: Dr Chen 50 évvel előttünk jár, jó lesz, ha iparkodunk. Én mindig külön figyelmet fordítok azokra, akik először jönnek Nagykonferenciára. Idén is voltak 7-en. Az ő véleményük különösen fontos, hiszen első benyomásaikat gyűjtik, ezt adják tovább hazatérve. Ugyanaz a gyárlátogatás más-más élményeket rejt nekik és nekem. Én tudok összehasonlítani gyár és gyár között, ő csak a monumentális jelenlegit látja. Nem tud mihez viszonyítani. Viszont fontos, hogy tudjon az előzményekről. Egy a lényeg: úgy jöjjön haza, hogy eldöntse, nélküle nem lesz több Nagykonferencia. Ezért mindent megteszek. A következő ilyen alkalomra amúgy is 2 évet kell várni, mert átalakul a nemzetközi összejövetelek rendszere. Minden második évben lesz Nagykonferencia, közte Regionális találkozó Európában, illetve Üzletépítői Tréningek helyben. 2011-ben Long Beach vár mindannyiunkat.

De ne fussunk olyan messzire. Hétfő este Dr Chen -ék rezidenciájában Master Direktori partin voltunk Jóskával, esküvői vacsorával egybekötve. Jonathan, a legkisebb Chen fiú bemutatta gyönyörű feleségét. Nekem az volt meglepő, ahogy a testvérei beszéltek róluk. Az is érdekes, hogy nősülés előtt ki kellett kérje minden testvére hozzájárulását, felfelé haladva. Így azután a szülőkre már nem sok maradt. Példamutató döntéshozatali módszer.

Kedden a Group Üzleti Vezetők és magasabb rangban lévő Vezetőknek tartott tréningen a Marriott szállóban Bob Goshen volt az első, aki hozzászólásával meg is határozta a nap hangulatát. A szállodában „a ház szívétől” függ, hogy érzi magát a vendég. A SR -ben ez a Vezetői gárda. Ők a SR szíve, tőlük dobog, lüktet immár 27 éve. Mint minden szívnek ennek is vannak érzelmei, vágyai. Bob szerint három dolog tartja itt az embereket. Az első az álom, nélküle nincs se vágy, se útirány. A második a hit. Hinned kell abban, hogy minden megvan benned, ami az eredményekhez szükséges. A módszertan csak egy darab a tortából. A kérdés az, képes vagy-e megenni. A harmadik pedig, hogy elhiszed, a SR visz oda, ahova jutni szeretnél. Mi az, amitől hátat fordítanak az emberek? Elvesztik a hitüket a fenti 3-ban.

Figyelemre méltó volt, amit egy koreai Vezető hangsúlyozott: hinni kell a termékben, a cégben, a Vezetőkben és a Csapatban. A férjem szokta mondogatni, hogy Magyarországon azért nehéz a tudós társadalmat csapatmunkára ösztönözni, mert mindenki egyéni Nobel - díjat akar. Pedig, ha összefognának 4-en, 5-en, minden babért learathatnának.

Szerdán Disneyland -be mentek a szórakozni vágyók. Mi Bob Goshen -nel töltöttük a délelőttöt. Csütörtökön Kandesn Workshop, Új Üzletépítők szemináriuma és Üzletépítő tréning várt bennünket.

A Kandesn -ből konkrét tervekkel tértünk haza. Augusztus 11-én 14.00 - 17.00 -ig az Irodában adunk is belőle ízelítőt Dr Pfeifenróth Annával együtt.

Don Caster elmondta, hogy változtassunk egy keveset a kommunikációnkon, mert elriasztjuk az érdeklődőket, és a kezdőket. Mack Atkinson, Sharyn Winters, Michelle Thibidou gondolatai után jól esett egy kis séta Disneyland belvárosáig, ahol Mack Atkinson Vezetői vacsoráján Mészárosné Falusi Szilvivel és Pfeinfenróth Anikóval képviseltük a Csapatunkat. A Jazz Kitchen teraszáról néztük a Disney -beli pompás tűzijátékot. (Érdekes, hogy erre van pénz minden este).

Apropó! Két ember beszélget: „Bárcsak látná Walt Disney, hogy mit hozott létre!” „Biztos látta, különben nem lehetnénk itt.” (ld. Bob fentebb: álom + hit).

Pénteken a California Convention Centerben tartott Nagykonferencián Dr. és Mrs. Chen -é volt a színpad. Nagy elismerés volt, hogy bennünket is felhívtak, két szép karosszékbe ültettek, ami elég gyorsan átmelegedett alattunk. Mrs Chen olyan kedvesen mutatott be bennünket, hogy látszott, pontosan tudja, kik vagyunk. Jóska is, én is elmondtuk, amit fontosnak tartottunk, és a magyar tábor ezt lelkendezve fogadta. Ellentétben a közhiedelemmel Chen -ék egyáltalán nem élvezik a hajbókolást, ami utána a közös ebéden is kiderült. Hangsúlyoztuk Magyarország erős kapcsolati rendszerét. Innen lehet kifelé lépni, bentről kifelé –ez a mi erősségünk. A jelenlegi gazdasági helyzetben is minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy minél több emberhez eljuttassuk a SR –t. Dr Chenék értékelik a teljesítményünket.

Kérdeztünk az új termékek felől. A bejegyeztetés folyamatban van, ez jó hír. Az Iroda nyüzsög és mégjobban fog, mert Mrs Chen szeretné, ha többet tehetnénk együtt. Ez EV -ben is látszani fog. Mindjárt elmondom, hogyan.

Pénteken, ebéd után Termékkarnevál volt, ahol a magyarok a Fortune Delight és a Vitashake termékek asztalát kapták. Szuper – hadd gyakoroljunk, mielőtt ideér a Citric C és a Herb Cal (kalcium) társaságában. Hát ezt látnod kellett volna! Mintha 2 napja nem evett volna senki! Pedig ebéd után voltunk. Alig győztük turmixolni, önteni, kínálni. A szép az volt, hogy a csokis és epres Vitashake -hez friss banánt, ananászt és epret turmixoltunk, és valamennyien –véletlenül- mind hófehér ruhákban. Jobban nem is szervezhettük volna. Ha nem csináltunk 1000 adagot, akkor egyet sem. Ezután irány Bob Goshen Go Group tréningje. Vacsoráig ott kaptuk a „jót”. Vacsoránál végre egy kicsit kiengedtünk, a Bytes együttes pedig, - ahogy már megszoktuk-, jól zenélt. Még a reggelinél Szilveszter bekapott 2 TOP-ot, hogy bírja a tolmácsolást. Derekasan helyt is egész héten. Ezúton is köszönöm neki az Üzlettársaim nevében. Ildikóval együtt segítettek, hogy mindenki jól érezze magát. Szép Kandesn nesszeszereket (mert Zsófinak is azonnal kellett, ahogy meglátta), konferenciás bögréket hoztunk, meg az elmaradhatatlan pólót pakoltuk, vagy inkább gyömöszöltük bőröndjeinkbe. Én mindenesetre Citric C-t már nem hoztam. Szombaton is kaptunk ízelítőt rátermettségből és példamutatásból. Este, a gála vacsora után, a világszínvonalú gála műsor végén Beatles zenére roptuk a sorok között. Már csak egy rövid alvás választott el a hazafelé úttól. Sajnos.

Itthon egy-két szusszanás és irány Székesfehérvár, a mi Go Group -unk. Tavaly a kaposvári Go Group -ról indult el az idei amerikai 5 napos kalandtúránk. Akkor 63-an iratkoztak fel rá, 20-an megcsináltuk. Ez közel 30 %. Köztük Németh János, mindannyiunk Endréje. Ő nem kapott TIF -et, mégis egy év alatt alkalmi munkáiból összegyűjtötte a közel 600.000 Ft-ot. Fantasztikus tagja lett a Csapatunknak, mi is teljesebb közösséggé formálódtunk általa. Ehhez bármilyen magyarázat felesleges. Erről csak a szeretet hangján lehet szólni. Nagyon készült az útra, tavaly ősz óta tudatosan angol órára járt. Az egy év tanuláshoz képest, komolyan mondom, sokat megértett. VOLT EGY ÁLMA! – megvalósult. Ezt világgá kiáltotta az autóban is Panamint Springs és Los Angeles között. Boldog volt, és másik 19-et is boldoggá tett. Példa lettél Endre! Köszönjük.

Ha kíváncsi vagy néhány, a konferencián készült fotóra, klikkelj az alábbi képre!
conv09_00.jpg01-Calli.gif
Calli program
És akkor jöjjön az a program, amellyel úgy gondoljuk, jó irányba fejlődő közösségeket alakíthatunk. Vegyünk egy átlagos települést 20.000 lakossal. Ha csak 10 %-ra számítunk, az 2.000 ember. Ez kb. 500 család. Ha csak minden család 1 filter Calli-t iszik naponta, az napi 500 filter (napi kicsit több, mint 8 doboz 60-as Calli), ami 30 nappal számolva, havi 240 doboz 60-as Calli, összesen 9.175 EV értékben. Ezt Te is kiszámolhatod a magad településére, saját lakókörnyezetedre. Kína így építette fel a SR legnagyobb forgalmát! 1 Callinként! És akkor még semmi más SR termékről nem beszéltünk. Egy nap – egy család – egy Calli. Vedd számba azt, ahol laksz. Cserébe összetartó KÖZÖSSÉG épül, mert a jó dolog összehoz. Egészségtudatos, környezettudatos KÖZÖSSÉG, ahol lesz fontos érték: az EMBER! Ahol „sikk” lesz a Calli, ahol jó lesz reggel felkelni, ahol mosolygós emberek járnak az utcán. Ahol az EMBEREK élvezik, hogy fontos értékekről beszélgetnek. Itasd meg az iskolákat, az iskolásokat. Az iskolai büféket, meg a büféseket töltsd fel Calli-val: natúr, mentás, fahéjas. Éjszakait a Polgármesternek, és az Igazgatónak, hogy tudjanak aludni, natúrt az éjjeli őröknek és a biztonsági őröknek. A tesi tanárnak futás után, a matek tanárnak meg, hogy két egyenlet között tudjon mosolyogni, a kémiás meg hadd nézze az osztállyal a pH papírt. Calli-t a poharakba!

SZÁMOLJ! Bármekkora település 10%-ával benevezhetsz, ha vállalod, és a neved adod hozzá. A Calli – terv (persze más SR termék is lehet benne, de Calli a fenti %-ban mindenképp feltétel) augusztus 19-én indul. 4 - napos ünnep jön utána, megannyi közösségi alkalommal. Mi magunk például a Túri Vásárba megyünk, ahol sok emberrel találkozunk tudatosan is. Nevezési határidő: augusztus 17, a direktoroknál, akik ezt augusztus 18-án eljuttatják hozzánk, és mi közzé tesszük. Az eredményeket havonta értékeljük, hírlevelünkben megírjuk. A Calli - terv december 31-ig tart. Ha komolyan veszed a programot, és nap mint nap teszel érte, eredményét hónapról-hónapra érzed a pénztárcádon. A program sikerességét a Karácsonyi Party -n értékeljük és díjazzuk.
Eseménynaptár
Üzletépítő tréning:

2009. szeptember 5. 10.00 - 14.00
Helyszín: Hotel Tulip Inn
1089 Budapest, Üllői út 94-98.
Belépőjegy ára: 2.500 Ft./fő

A sikerklub 2009. augusztus 11 -i programja:
Időpont: 17.30 – 19.00

A nap témája:
Az egyedülálló Sunrider lehetőség
A program:
• Sunrider Lehetőség Bemutató (Dr Barta József Master Üzleti Vezető)
• A bemutató módszertana (Barta Edina Master üzleti vezető)
• Hírek, információk
• Kóstoló
• Személyes konzultáció az előadókkal


Üdvözlettel a szeptemberi viszontlátásig:

dr Barta József és Edina


Ui: Ne csak olvasd, csináld is!


A hírlevélben megjelent írások helyességéért felelősséget nem vállalunk, s azok semmiben nem képviselik a Sunrider International, vagy a Sunrider Hungary Kft. üzlet vagy termékpolitikáját.
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.