image003.jpg
hírlevél
2010. február
Specialistáink
Hírlevél regisztráció
×
×
×
A × jelölésű mezők kitöltése kötelező!

Ha a levelező rendszered nem jeleníti meg rendesen ezt a hírlevelet, klikkelj ide!


Kedves Olvasónk!

Szinte naponta látnak napvilágot felmérések, és statisztikák. Nagyítóval is alig találok köztük olyat, ami valami jót kürtöl világgá. Egy biztos, hogy küszöbön a tavasz, a madarak már csivitelnek. Szerencsére a természetet hidegen hagyja az újra lábra kapó „válság” hírözöne. Ilyenkor szinte mindenki egy kis megújulás után néz. Saját kis házunk táján ez úgy néz ki, hogy a pasik a kertet fürkészik, mi meg a tükröt. Hogy melyik az olcsóbb? Az attól függ, mennyi lelemény van bennünk. Ugyanez a lelemény Neked is jól jöhet. Hosszabbak a napok, hónap végén az órákat is előbbre tolod, már bátrabban hívod a begyűjtött névjegyeken lévőket. Mire? Amire ők szeretnék. Ha a kertet fürkészik, akkor olyan ötleteid vannak, amivel bírja a tavaszi munkákat. Ha a tükröt, arra is van megoldás. Van azonban egy statisztika, ami feltétlenül figyelemre méltó: 700.000 munkanélküli van. Erre mit lépsz? Szeretnék egy dolgot tisztázni: az itt megjelent gondolatokkal nem az a célom, hogy csipkelődjek, piszkálódjak. Hanem az, hogy tájékoztassalak, és segítsek apropót teremteni a megközelítéshez. Hátha van a környezetedben olyan, aki tényleg megoldást keres. Aki elfogadja a Te segítő készséged, tudásod és tapasztalatod, feltéve, hogy hiteles vagy neki. Ha ezért megdolgoztál, boldogság vár mindkettőtökre.
A hozzáállás mindig csapatod egyik játékosa
Függetlenül attól, hogy hol kamatoztatod amit itt olvasol, mindenképpen figyelemre méltó Zig Ziglar véleménye, aki arra bátorít, hogy hagyd ott ezt a mi szakmánkat. Pont ő mondja ezt? Pont ő, aki évtizedek óta önt lelket emberek százezreibe? Akik azért vágnak bele, mert így egy kicsivel több pénzt kereshetnek, vagy akár segíthetnek is más embereken, azok a rövidtávfutók. Ebbe a szakmába azért kell belefognod, mert a szíved és az eszed nem engedi, hogy bármi mást csinálj!

Tudnod kell, hogy a Te szakmaszereteted nem mindenkiben hagy pozitív nyomot. Lesz, aki majdnem hogy gorombán fog bánni veled. Alkalomadtán még az ajtót is bevágja az orrod előtt. Minden kézzelfogható ok nélkül leteszi a telefont. Egyesek elkerülnek a társasági összejöveteleken. A családod sőt néha még Te magad is megkérdőjelezi az épelméjűséged.

Jut eszedbe, amit Barta Jóska szokott mondani? „Kevés, ha benne vagy a Sunrider-ben, az eredmény akkor érkezik, ha benned van a Sunrider.” Nos, Zig a következőt meséli: egy üzletkötő odament az értékesítési igazgatójához, és megmondta neki, hogy kilép, kiszáll a szakmából. Az igazgatója erre azt felelte neki, hogy azt nem tudja megtenni: "Te nem tudsz kiszállni a szakmából, mert soha nem is szálltál be."

Az előnyök akkor várnak rád, ha beszálltál. Mik ezek az előnyök? Az előnyök azon a nyolc területen várnak Rád, ahol érdemes célokat kitűznöd. Ha ott voltál a február 6-i célkitűzés és kommunikáció tréningen, tuti tippeket kaptál. Csak rajtad múlik. A hozzáállásod csiszolásához pedig itt egy kedves történet:

Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik. Azt mondta: Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak. Egyikük a Rossz. A düh, irigység, féltékenység, sajnálat, szánalom, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego.

Másikuk a Jó. Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját: És melyik farkas győz?

Az öreg indián mosolyogva válaszolt: Az, amelyiket eteted!
Pénztárcamustra
Nem a Tiédben, az országéban kotorásztunk és a következő felmérésre bukkantunk. Fogyasztás itthon: nem kell a mosógép és a hitel, nyaralni sem megyünk, a hasunktól viszont továbbra sem sajnáljuk a finom falatokat. Így lehetne összegezni, hogyan változtak a válság hatására fogyasztói szokásaink. Még a szakembereket is meglepte, hogy szinte ugyanannyi élelmiszer és háztartási vegyi áru fogy mostanság, mint a válság előtt. A forgalom értékben is alig csökken, pedig a fogyasztók saját bevallásuk szerint éppen az élelmiszeren spórolnak először. Meglepő, bár logikus, hogy nő az étolaj, a sajt, a joghurt, a tészta és a zsír értékesítése is, ami arra utal, hogy az emberek gyakrabban főznek. A felmérés azonban arra is rávilágított, hogy erősödnek a rendszertelen táplálkozási szokások. Hogy a fenti pénztárcamustrához melyik termékünk passzol, azt Rád bízom.

Annyit megsúgok, hogy a NuPlus és a VitaShake remekül betöltik a táplálkozási réseket, a nyaralásról pedig a július 2.-4. közötti Go-Group-on gondoskodunk nem is akárhol és akármilyen körülmények között! Erről hamarosan hallasz majd.

Volt a felmérésben még egy kérdés: Ha kifizette háztartása és létfenntartása költségeit, a maradék pénzt mire költi? Első helyen a hitel és kölcsön visszafizetése áll. Aki emiatt már érzett egy kis gombócot a gyomrában, annak tényleg tudunk segíteni, mert itt komoly munkahelyteremtés folyik, ha tetszik, ha nem. A fenti felmérésben megkérdezettekből 22-nek nem marad elkölthető pénze, 2 pedig nem tudja, hogy mire költené. Nos, nekik is van jó hírünk: biztos jövedelmet kínálunk, három éve ugyanazon az áron és árfolyamon. És ami konkrétan kimutatható: a jutalékok nem csökkentek, sőt. A tavaly bevezetett Csúcsteljesítői jutalék 5.000 EV után a Lead Üzleti Vezetői jutalékkal vetekszik, amire szintén számos bizonyítékunk van. Csak olyan dolgokat említek, ami abszolút valóság. Ha figyelmesen olvasod a hírlevelet, pontosan látod, hogy egyszer sem írtam azt, hogy „lehet keresni”. Konkrét neveket nem említhetek, mert nincs rá felhatalmazásom, de közzé tehetek egy olyan listát, ami mindenképpen figyelemre méltó. Az 1.000 EV fontosságát a stabil üzletépítésben nagyon is tudatosan szorgalmazzuk. 2010. januári teljesítményéért gratulálunk a következő minimum 1000 EV-t elért Assistant Üzleti Vezetőknek és Szponzoraiknak:

Ift Józsefné, Horváthné Badics Katalin, Molnár Jánosné, Kiss Jánosné, Sun & Sunshine Bt, A-ZS Bt, Tóth Jánosné, Németh Zoltán, Juhász Tatjána, Gyöngyösi Cecilia, Velkovski Mihailo, Ágoston József, Tóth Ferencné, Sunnywork Bt Rácz Ildikó, Hotter és Társa Kft, Boda Barbara, Petróné Dr. Lázár Nagyezsda, Sztankovics Claudia, Kassa-Med Kft, Pálová Priska (Pál Piroska), Váhl Mariann, Kövér István Attiláné, Király Edit, Gyuricza Zsuzsanna, Rozánné Pál Krisztina.

Hasonlóan büszkék vagyunk azokra a TOP SZPONZOROK-ra, akik legalább 3 új Üzlettulajdonost csatlakoztattak kezdőkészlettel január hónapban:

Jágerné Simon Marianna és Jáger Lajos, Kertész Rózsa, Dr. Margitai Györgyi.
Tél vége, tavasz kezdete: orrfolyás, nátha, köhögés
Dr. Pfeifenróth Anna

Az évszakváltás idején ezek a tünetek szép számmal megjelenhetnek rajtunk és a körülöttünk levőkön is. Nem véletlen, hogy hagyományszerűen a tisztító kúrák, böjtök is a tavaszi és az őszi időszakra esnek. Igaz, ott nem csak a testi, a lelki tisztulás is mindig fontos része volt a programnak. Érdemes kiegészíteni ma is kinek-kinek igénye szerint!

Mi történik?

Ilyenkor a változó környezethez igyekszünk alkalmazkodni mi is, ugyanúgy, ahogy a baktériumok, gombák, vírusok is ezt teszik. Közülük vannak olyanok, amelyeknek kedvez a változékony, majd a melegebb időjárás, a többi életfeltételei inkább beszűkülnek. Természetesen a bőrünkön és a nyálkahártyáinkon élő mikroflórát is érinti ez a változás. A változás, váltás része az új egyensúly kialakulásának szükségessége.

Mit tegyünk?

Jó, ha figyelünk arra, hogy szervezetünk működése továbbra is egyensúlyban maradjon, a változás okozta kibillenések ne legyenek túl nagyok, intenzívek. Ebben támogat minket a következő: továbbra is igyunk bőségesen a Calli-ból, Fortune Delight-ból ízlés szerint néhány csepp Suncare-rel ízesítve. Ez a finom ital nagy antioxydáns tartalmánál fogva a most erőre kapó törzsek túlszaporodását gátolja, illetve a gyorsabb helyreállásban támogat minket. Ügyeljünk a „felingerelt” immunrendszerünkre Alfa 20 C-vel (az allergiás időszak is ebben az évszakban kezdődik!), a tavaszi vitaminhiányos időszakban a „tavaszi fáradtság” ellen együnk sok VitaFruit-ot , a NuPlus pedig kiváló „ébresztő”, jobban bírjuk az aktivitás növekedését a téli álomból a tavaszi pezsgésbe.

Ha erősebb tünetek jelentkeznek, pl. erős, száraz, gyötrő köhögés, láz, akkor a kezelő orvos tanácsainak betartása mellett tegyük a következőket: száraz, gyötrő köhögés esetén az előzőek mellé érdemes a Conco-t is segítségül hívni, így a légúti nyálka könnyebben üríthetővé válik.

Erős köhögés, enyhe vagy magasabb láz esetén nagy a gyanú gócok képződésére. Gyanús helyzetben napközben és este is rendszeresen érdemes használni az orrcseppet, illetve legalább esténként dörzsöljük be a mellkast és a fület SunBreeze-es testápolóval. Az állapot stabilizálására végezzük el a bélflóra váltó programot.

Orrcsepp: Orrcseppentős üvegbe 1/5-ig Calli-t öntünk, ebbe 2-4 csepp Suncare Plus-t teszünk. Aki szeretné erősíteni a hatást, 1/6-od kapszulányi Alfa 20 C-t, és Conco-t is keverhet bele. Naponta többször cseppentsünk az orrba 4-6 cseppet. Lefekvés előtt mindenképpen érdemes bőven csepegtetni. Használat előtt rázzuk fel! Naponta, kétnaponta készítsünk friss oldatot belőle. Hűvös helyen tároljuk.

Mellkas és fül bedörzsölése: 4-6 csepp SunBreeze olajat keverjünk diónyi testápolóba, és lefekvés előtt a mellkast a teljes tüdő felületen dörzsöljük át elöl és hátul egyaránt. Jó, ha a nyaki területre is jut belőle. A bedörzsölés után a pizsama alá érdemes egy trikót húzni, hogy a hatás tartósabb legyen. A hörgőkben letapadt nyálkát segíti felszakadni. Ugyanezzel a SunBreeze-es krémmel a fülcimpát, a fül mögötti és előtti területet is érdemes alaposan átdörzsölni. A vérátáramlást növelő hatása révén a fülgyulladást segít megelőzni, illetve gyorsítja a meglévő gyulladás teljes gyógyulását.
Eszközajánló
A szombati tréningen megvásárolhatod az új lapozós füzet mini CD-n elhelyezett változatát. Az ára megegyezik majd a papíralapú változat árával.


Üdvözlettel a márciusi viszontlátásig:

dr Barta József és Edina


Ui: Ne csak olvasd, csináld is!


A hírlevélben megjelent írások helyességéért felelősséget nem vállalunk, s azok semmiben nem képviselik a Sunrider International, vagy a Sunrider Hungary Kft. üzlet vagy termékpolitikáját.
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.