AZ A&B PROFESSIO KFT. ALAPÍTÓI


Dr. Barta József és neje Edina 1991-ben alapították cégüket.

Mindketten az oktatásban értek el komoly sikereket, szakmájukat valódi hivatásnak tekintik, ami mára túl mutat konkrét pályájukon.

József az egészségesebb táplálkozás híveként mindig is nagy érdeklődést mutatott a „nyersanyag kímélő” korszerű technológiák iránt. Nevéhez számos szabadalom fűződik és tanszékvezetőként is ebben a szellemben oktatja hallgatóit, végzi tudományos munkáját. Ennek legfrissebb gyümölcse az a többéves tudományos munkát átfogó, Amerikában megjelent könyv, amelynek egyik szerzője és társszerkesztője is egyben. A mű a Blackwell Publishing gondozásában jelent meg ” Handbook of fruits and fruit processing” (A gyümölcsök és gyümölcsfeldolgozás kézikönyve) címmel.

Edina is az oktatás iránt kötelezte el magát, büszke arra, hogy pici gyerekkora óta tudja, tanítani akar. Számos nyelvkönyv társszerzője, és nyelvvizsgarendszerek kidolgozásában is aktívan részt vett. Legutolsó munkája a „Angol társalgási képeskönyv alap-, közép- és felsőfokon” számos kiadást ért meg, így segítve a nyelvtanulók ezreit, hogy az élet számos területén jussanak ütőképes nyelvtudáshoz.

Amikor 1994-ben útjára indították „humán laboratóriumukat” maguk sem gondolták, mekkora fába vágták fejszéjüket. Sokakkal ellentétben őket nem a kényszer tette vállalkozóvá, hanem a tenni akarás, egy jobb minőségű élet elérése, és ami még ennél is fontosabb: ugyanennek másokkal való megismertetése. Ahogy mondani szokták, megvolt mindenük: két egészséges és okos gyerek, kényelmes budai otthon, nyaraló a Velencei tónál, két autó és jócskán láttak a világból is Európától Amerikáig. Akkor hova ez az a nagy igyekezet? A mozgatórugót az adta, hogy akármerre jártak a világban, azt látták, hogy a hasonló tudású és felkészültségű emberek jobb körülmények között élnek, mint a hozzájuk hasonlók idehaza. Arra a megállapításra jutottak, hogy nálunk hiányzik a lehetőség, ami pedig van, az távol áll attól, amit szeretnének: heti, akár 70 órás munkahét után egy napnyi szusszanás és vissza a vállalkozók önmagukat utolérni nem tudó mókuskerekébe! Barátaik példáján látták, hiába a megszerzett javak, ha nincs hozzá idő élvezni azt. Egészség meg még kevésbé. Barátaik gyerekei közül sokan nem vágytak a szüleik,- rizikófaktorokkal tűzdelt-, életére. Akkor minek a nagy hajtás és a felhalmozás, ki viszi tovább a családi vállalkozást, ki fog érteni hozzá?

A maguk gyerekeinek más jövőt szántak.

Ahogy Edina mondja : „A gyerekeinkkel felnő egy generáció, akiket már nem lehet akármivel megetetni. Fel kell készíteni őket arra, hogy a maguk kezébe tudják venni a sorsukat. Mert ahogy azt a mentorunktól megtanultuk: ha az embert helyre tesszük, helyére kerül a vállalkozása is.” (”Get the person right, his business is right.”)

„Egy tartalmas, hosszantartó életre vágyunk mindannyian. – folytatja József. Tanítsuk meg az embereket álmodni és a céljaikért tenni. Ezt tartom a legfőbb célomnak. Az iskolákban, ahova jártam, sosem bíztattak arra, hogy álmodjak magamnak egy nekem tetsző életet. Helyette inkább azt hallottam otthon: nekünk erre nem telik. Edinával együtt hisszük, hogyha az emberek szívében félelem helyett bátorság van, kishitűség helyett önbizalom és elhiszik, hogy gondolataikkal alkotják meg világukat, akkor jó úton vagyunk egy olyan világ felé, ahol azzal bátorítjuk egymást, hogy gyere TE is és: "MERJ ÁLMODNI!”
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.