Nagy konferencia 2006 - los angeles
center.jpg

Alig várom, hogy landoljon a gép és megkaparinthassam a bőröndöm. Irány a szálloda! Idén előszőr nincs velem az asszony (ő a lakásfelújítás örömeit élvezi), gondoltam, kialszom magam a keddi Group Direktori tréning előtt. Mert ugyanis, ha itt van, már első este se vége, se hossza a :”Nézzünk be még gyorsan ide!...Jaj, de cuki!....Hol vacsorázunk?” cimű kérdéseknek. Szóval gondoltam, lesz egy nyugis estém. Ám a Marriottban 4 lány szinkron csivitelése fogadott: „San Francisco egy álom. Ez egy kis darab Európa. Nem hittem, amikor mondtátok, hogy ott ilyenkor tényleg hideg van.” – mondták egyszerre és tudtam, ez csak a kezdet!

Másnap azután a Group Direktori tréningen azonnal Kínában találtam magam. Mrs Chen ezzel kezdte: „Jövőre 25 éves a Sunrider, ünnepeljünk együtt a Reneneráció őshazájában!” Egyik ámulatból a másikba esem, amikor Mrs Chen bájos mosolyával rögön a Marketing terv újdonságára tér: az 1.000 EV csodákra lesz képes! Felvillanyozó gondolat, a növésben lévő vezetők komoly jutalékot kapnak szeptember 1-től, hátha még közvetlen mélységet is építenek. Nézem a többieket, nekik is csillog a szemük. (A részletekért klikk ide) Este Group Direktori parti, vacsorával, tánccal és hihetetlen mókával. Megint nyugtázom, hogy Chenék a táncparketten is milyen összeillő pár! (Azért én is megtáncoltatnám az asszonyt!)

Másnap az Országtalálkozón Dr Chen azt mondja:” Minél többet tanulsz, annál bonyolultabb leszel. A lendületet add tovább! Ha van képzelőerőd, sikeres leszel.” Azonnal eldöntöm, mostantól álomgyáros leszek. Beszéljünk bátran a pénzről, hiszen nagyon-nagyon jó termékeink vannak. Segítenek bennünket, mint jó művészt a hegedűje. Mégis a koncertet hírdető plakáton a művészt reklámozzák, vagy a hegedűt? Remek a példa! Mint ahogy a következő is: ha a bankárok összejönnek, miről beszélnek? – a pénzről. De csak kezdjen el egy is a nyavajáiról beszélni, máris mindenki a maga baját sorolja: itt fáj, ott szúr. Csak az nem érti, aki nem akarja. Mindenki ismeri a McDonald's céget, - szól a harmadik példa. A McDonald's cég a franchise jogot adja el, az üzemeltető a hamburgert. Vajon ki jár jobban? Sokkal jobb dolog franchise tulajdonosnak lenni, mint franchise üzemeltetőnek. Te a franchise módszert kínáld, ne a franchise terméket!

Tágítsd ki a képzelőerőd: mit csinálnál egy 1.000 dolláros csekkel? És egy 10.000 dollárossal? Ezen, velem együtt sokan elgondolkodtak aznap este! Voltam olyan szerencsés, hogy másnap sokan el is mondták nekem. Kérdezd csak meg azokat, akik előszőr voltak Nagy Konferencián!
szekek.jpg
Szerdán Bob Goshen hívott vacsorára. Jó hangulatban ott sem volt hiány. A vacsora, mint mindig, első rangú volt, és a desszert után Bob kért szót: „ MI KÍNÁLJUK A TÖKÉLETES KOMBINÁCIÓT!”: emberi kapcsolatokon alapuló, személyre szóló, hozzáértő törődést, otthonról végezhető munkát, és mindezt a wellness „ipar” ma és az elkövetkezendő évtizedben még inkább virágzó korában. Olyan hangulatot teremtett, hogy izzott alattunk a szék. ( A cikket teljes terjedelmében elolvashatod a „Cikkek, interjúk” című menüpontban.)
Mire felocsúdtam, Julie Herring csütörtöki workshopján találtam magam. Ez az energikus asszony Floridából, évek óta a következetes elveken alapuló hálózatépítést tanítja kicsiknek és nagyoknak. Mit tanítja, szinte belesüti a fejünkbe, hogy mi az a 6 érv, ami a SR üzlet mellett szól. Amiért érdemes csinálni.

Ugyanaznap délután Staffan Lundell Svédországból komoly leckét adott önismeretből. Ahogy összeállítod a vezető 10 tulajdonsága „elvárás” listádat és értékeled magad, mindent megtudhatsz arról, hogy mire van szükséged. Tükröt tarthatsz magad elé. Egyik üzlettársunk azt mondta, hogy még jó, hogy csak ő látja a képet. (Legalábbis ő azt hiszi!) Hórihorgas svéd barátom pontosan tudja, hogy csak azt taníthatod meg, amit TE is csinálsz. Magyarul: ha TE megcsinálsz valamit, mástól is elvárhatod.

Végre eljött a péntek, az első plenáris nap. Igyekszem Csúcsteljesítőhöz méltón megjelenni. (Ha az asszony itt lenne, mondaná, hogy melyik ing, melyik nyakkendő, de amint a képeken látszik, megoldottam a feladatot…) Belépek és egész megborzongok a konferencián áramló energiától. Többezer ember és mindenki ugyanarra gondol. Az jut eszembe, hogy aki egy tényleg elérhető igényes, és élhető életstílusra vágyik, annak itt a helye. Aki Dr és Mrs Chent hallgatja, megérti, mit ad ez a két ember nekünk magából. Mekkora felelősséget éreznek értünk, azért a 38 országért, ahol üzleti tevékenységet folytatnak. Az elmúlt év eredményei a Chen házaspár jövőképének mérföldkövei. Jó helyen vagyunk mindannyian. Természetesen szóba kerül az 1.000 pont is. Kínában már több, mint egy éve bizonyít ez a marketing. Komoly gondolatok, komoly vezetőktől. Én, személy szerint csodálom Chenéket: összetartani 38 országot, adósságmentesen tartani egy nemzetközi céget, egy olyan céget, amelyik a teljesértékű élelmiszerek első számú gyártója és fejlesztője a világon. Igen, világelső. Örültem, hogy többedszer hallom Dr Chen 6-pontos bemutatóját. Szinte megtanuljuk, mire hazaérünk. Azt tanácsolja, hogy beszéljünk bátran a pénzről, mert nagyon-nagyon jó termékeink vannak. Egy másodállásra fordított idővel főállásnyi jövedelmet keres, aki akar valamit. Akinek vannak álmai.

Ahogy Chenéknek is vannak. Dr Chen egyik álma, hogy gyárai tökéletesek legyenek. Honnan is indult? Első gépe egy konyhai kuktához hasonló berendezés volt. És 24 év alatt világméretű céggé nőtt. Álmok nélkül nagyon nehéz lett volna. Mrs Chen azt szeretné, hogy minden gyereke a cégben dolgozzon. Ezért a lányok jogászok, a legidősebb fiú az orvosi pályát választotta, míg a középső fiú a szerves vegyészetet, a legfiatalabb pedig informatikát tanul.
Dr Chen azt vallja, hogy a gyerekeknek meg kell tanulni, hogyan szolgálják az embereket.

Addig azonban úgy érzem Chenék szolgálnak bennünket. Ahogy ezt a Konferencia idén is kiemelkedően magas színvonala bizonyította. A Gálaest után fotózkodás és már csak egyet alszunk Anaheimben. Vasárnap a „lányok” kis vásárlási kalandra csábítanak. Hagyom magam. Estére már csak a csomagolás marad, no meg magamban elgondolkodom az elmúlt hét eseményeiről. Jól esik. Szeretnék én is minél több emberhez eljutni.


Dr Chen mondata cseng a fülemben: „Az álmok lépésről-lépésre megvalósulnak. Ha több emberhez akarsz eljutni, több embert kell szolgálni.”

Neked mi az álmod?

Barta József
További képekért klikk az alábbi logóra!
Achive your dream3.jpg
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.