abprofessio_row03_új_b.jpg
hírlevél
2007. JANUÁR
Specialistáink
Hírlevél regisztráció
×
×
×
A × jelölésű mezők kitöltése kötelező!

Ha a megjelenítéssel problémád van, kérlek a levelező programodban az Eszközök/Beállítások/Biztonság menüpontja alatt a "Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben" ne legyen kipipálva. Vagy kattints ide.


Kedves Olvasónk!

Új év, új fogadalmak. Illetve, azt olvastam, hogy az új évi fogadalmak arra jók, hogy ne tartsák be őket. Akkor meg minek? Volt idő, amikor én is leírtam, aztán nem igazán az valósult meg. Így maradtam a jól bevált tetteknél. No meg annál, hogy év végén elszámolok magammal. Ez még inkább bevált. Az idei mérleg jól alakult: elkészült a CD-névjegy, meglett a honlapunk, októberben útjára indult a hírlevél, és minősült 9 új Direktor. Ebből 3 második mélységünkben. Ami a személyes céljainkat illeti, az álomtabló jól „vizsgázott”: a Direktorokkal felavattuk a jaccuzzit, felújítottuk a lakásunkat és a Volvot Volvora cseréltük. Ez az év is jól kezdődött! Ahol eddig idén megfordultunk, mindenütt megkérdeztük a hálózatban, hogy mi jó történt tavaly. A válaszokból kiderült, érdemes lesz idén is kitűzni céljainkat! Nekünk a célkitűzés nem egyenlő a fogadalmakkal!
"Rakd rendbe az embert és működik az üzlete"
biliárd_golyók_kicsi.jpg
Vasárnap este van, ám gondolatban még a szombati Célkitűzés tréningen járok. Készül a mi Álomtablónk is, térképpel. Alig férek a bőrömbe! Jövőképből bőven volt szombaton is. A csillogó szemű „tervezők” alig fértek be a nagy terembe! A folyosóról kellett székeket behozni. És bár az elkészült Álomtablók beborították a falat, - jócskán adva lehetőséget egymás céljainak megismerésére-, úgy gondolom, nem árt néhány gondolat a stratégiához, hiszen így lesz a tablóból valóság. Tettek nélkül a legszebb tabló is csak álmodozás. Egy bokszoló mondta a következőt: „Úgy tudunk csak nyerni, ha újból és újból visszatérünk a ringbe.” A jó cél egy kicsit megfeszít és olyan dolgokban kezdünk fejlődni, amiben előtte soha. Amikor leülsz és leírod a céljaidat, a következőket gondold át:
1) Értékeld, ahol most vagy, írd le és tedd fel a kérdést: „Jó ez így?” Ez két okból is hasznos. Egyrészt, objektíven számba veszed amit elértél. Illik-e az elképzeléseidbe az, ahol most vagy. Másrészt, megadja a kiinduló pontot.
2) Mik a vágyaid és a céljaidat? Az álmok és a célok, amelyek a szívedből és az elmédből jönnek. Olthatatlan szomjúságot érzünk, hogy jobb legyen az életünk és megkaptuk a képességet is hozzá, hogy megvalósítsuk a céljainkat, megéljük az álmainkat. Ahhoz, hogy megtudd, mik a vágyaid, el kell sajátítanod a hallgatás művészetét. Nem másokra, MAGADRA! Gondold végig, mi hoz lázba, mit szeretnél, ha biztosan tudod, hogy megkapod. Amikor erre megtalálod a választ, az „álom-zónában” vagy.
3) Olyan célokat tűzz ki, amelyek a szívedben fogannak, az elméd elhiszi és a tested megvalósítja. Ezért célod legyen:
- specifikus. Bizonytalan célnak, bizonytalan a kimenetele.
- mérhető. Honnan fogod tudni, hogy megvalósult?
- elérhető. Jó szándékú emberek időnként teljesíthetetlen célokat tűznek ki.
- reális. Számba veszed, mit kell megtenned érte. Ha ugyanis megteszed, amit kell, eléred a célod.
- időkeret. Az ember sokkal produktívabb, ha időkeretekben gondolkodik. Nem akarok megsérteni senkit és lehet, hogy morbid, de ha sosem halnánk meg, vajon meddig halogatnánk? Azért kezdünk hozzá, mert tudjuk, hogy van vége. Ahogy az idő halad, azért dolgozunk, mert nem akarunk lemaradni. Ahogy közeledik a vége, szorgalmasan dolgozunk, mert időre oda akarsz érni.
4) Szerződés magaddal és a többiekkel. Ha más is tudja, megkérdezheti, hogy hol tartasz. Ez egy kis „tüske” a gépezetben. Ha csak magaddal beszéled meg, hol a hajtóerő. Tényleg van benne mozgatórugó, vagy otthon bármikor, csöndesen „átcimkézed”, mint a lejárt élelmiszereket? Ugye nem akarsz azoknak a cégeknek a sorsára jutni?
5) És a stratégia. Mit teszel a célodért, milyen árat vagy hajlandó megfizetni érte.
Azután itt van még egy MITOSZ! A legtöbben úgy gondolják, hogy ők menedzselik az idejüket, a pénzügyeiket, a testsúlyukat, a karrierjüket és még sokáig folytathatnánk a sort. Kemény dolog, de szembesülnöd kell azzal, hogy ezek közül egyiket sem te menedzseled. Az egyetlen, amit/akit irányítasz az TE MAGAD vagy, meg ahogy a fentiekhez viszonyulsz. Jó tudni, hogy a választás lehetőségét mindannyian megkaptuk. Ha a prioritásaid szerint menedzseled magad, elkerül a nyavalygás, a frusztráció, az idegeskedés, kiborulás, céltalanság, amit akkor érzel, ha kikerülsz a magad kontrollja alól és nem a prioritásaid szerint cselekszel.
Egyszer megkérdezték Albert Einsteint, mi a legnagyobb találmány az emberiség történetében, mire ő azt válaszolta, hogy a kamatos kamat, a megtöbbszöröződés és a megduplázódás, mert elképzelhetelen nagy erőket képes nagyon egyszerűen mozgósítani. Mintha rólunk mondta volna. A kisördög azt sugja bennem, hátha Einstein már akkor is tudott valamit a TÖKÉLETES KOMBINÁCIÓRÓL.(a teljes cikket elolvashatod itt)
Jól illik ide Jim Rohn megállapítása: „Véleményem szerint az élet két szakaszra bontható. Az elsőben megteremtjük a jólétünket. A második szakasz pedig az, ami ezután még marad. Az első rész matematika, kiszámítható. A második, művészet! Ettől szép, hiszen mindenkinek más a szép. Nos, melyikkel szeretnél többet foglakozni? Végezz a matematikával, amilyen gyorsan lehet, és utána éld az életed!” Neked erről mi a véleményed? Amikor a bevezetőben leírtam, mi minden valósult meg a mi életünkben tavaly, nem dicsekedni akartam, hanem hogy lásd ezt el lehet érni. Ne csak beszéljünk arról, hogy valakik keresnek ebben a rendszerben, hanem mutassuk is meg. És tudod, hogy mi volt szembetűnő az Álomtablókon? Hogy jónéhányan hasonló autót tettek rá, mint a mienk, és ez nagyon jó, mert látják, hogy megvalósítható. Ha nekünk sikerült, neki miért ne?
Olvastam, hogy a nemzeti szervezeti kultúrákkal foglalkozó GLOBE kutatási keretében megvizsgálták az egyes kulturális jellemzők GDP-vel való korrelációját is. Eszerint három paraméter: a jövőorientáció, a bizonytalanságkerülés és a teljesítmény-orientáció szorosan összefügg egy ország gazdasági teljesítményével, eredményességével. A felmérésben részvevő 61 ország közül Magyarország helyezése olyan elkeserítő, hogy meg sem mondom, hol végeztünk. Pedig van jövönk együtt. Nagy! Ezért mondtam, hogy Benned is megvan a képesség arra, hogy a körülöttünk lévő országok bármelyikében is Golden Group Direktor legyél. Mindannyian kicsiben indulunk el, de hogy meddig látunk el, csak rajtunk múlik. Másszóval: nem az a lényeg, honnan indulsz, hanem hogy hova kívánsz eljutni. Én soha nem érzem magányosnak magam, néha azonban jól esik egyedül lenni. Ilyenkor szívesen nézem a Velencei tavat. Messzire látok. A jelen helyzetben van mit adni az országnak, a Kárpát-medencének, Európának és a világnak. Ehhez MERJ ÁLMODNI !
Fókuszban
Calli_éj2_kicsi.jpg
„Álom, álom édes álom, álomkép…” szól a híres betétdal. Januárban több oldalról is ugyanaz a téma köszönt rám. Szerintem mindenki járt már úgy, hogy alig tudott elaludni. Van erre számtalan recept, hogy csak a birkák lassú számolgatását említsem. „Életünk egyharmadát alvással töltjük, amikor látszólag nem történik semmi-de a látszat csal. Alvás közben fontos dolgok történnek: energiamegtakarítás, sejt—és szöveti regeneráció, a központi idegrendszer épségének fenntartása, az immunrendszer fokozott ellenanyag-képződése, a napi új tapasztalatok megszűrése és a fontosnak hosszú távú memóriába rögzülése, az érzelmi élet kiegyensúlyozása. Mindezek hozzájárulnak az életerő újraszületéséhez.” (Elixir 2007. január) Van, aki este nem tud elaludni, más képtelen reggel felkelni, van, aki felébred éjjel, és nem tud visszaaludni. És olyan is, aki sajnos elalszik a volán mellett. Azt is mondják, hogy az idős embernek kevesebb alvásra van szüksége. Ez nem biztos, de tény, hogy rövidülnek a mélyebb, és hosszabbodnak a felszínesebb alvási szakaszok, mert mint ismerertes az alvásnak szabályos szerkezete van. Átlagosan napi 7.5 - 8 óra alvásra van szükségünk, de a felnőttek 50%-ának ettől többre. Azt hogy Te közéjük tartozol-e, könnyen kipróbálhatod a következő egyszerű teszttel: 10 napon keresztül feküdj le 1-1.5 órával korábban. Ha ezt követően jobban teljesítesz az élet különböző területein, akkor addig keveset aludtál. De mik is az „álomlopók”? ( most nem a KIK-ről, hanem a MIK-ről van szó.) Alvásszakértők szerint rövidtávú alvászavarhoz vezet a stressz, az iskolai-munkahelyi nyomás, de lehet betegség is, vagy a közelmúltban megélt trauma. Szerencsére, amikor a stressz felodódik, rendeződik az alvás is. Ki ne hallott volna az alvajárókról, vagy az álmukban beszélőkről, a legváratlanabb helyzetben elalvókról, azokról akiket rémálom gyötör, akik horkolnak és akik, -számomra szinte hihetetlen-, de álmukban esznek. Egy amerikai tanulmány szerint ők a legsérülékenyebbek, mert bármilyen furcsa is álmukban készítenek maguknak ennivalót és eszik meg. Eközben megsérthetik magukat és fokozott a csuklásveszély is. Mi a helyzet az apnoe-val, az alvás közbeni légzéskimaradással? Ilyenkor csökken a vér oxygén tartalma. Az agy erre úgy reagál, hogy egy kicsit felébreszt téged, csak annyira, hogy újra vegyél levegőt (horkants egyet), annyira viszont nem, hogy tényleg felébredj. A horkolás- légzéskimaradás- felszínes ébredés- újra légzés ciklusos ismétlődése azt jelenti, hogy a szervezetnek nem jut elég „minőségi” alvás. Hallottál már olyanról, akinek éjjel a lába rángatózik? Ezt a „nyugtalan lábak szindrómájának” hívják, és 1-2 másopercig tartó izomösszehúzódásokat jelent, amelyek a láb megmozdítására oldódnak. Erre persze az illető felébred. Éjszakánként akár többször is. (Ennek belső szervi okai is lehetnek)
Mindez általában nem csak egy embert érint, hanem a hálótársát is. Egy dolog, hogy ő sem alszik, de miért kell végighallgatnia a párját, aki álmában beszél. Még kínos is lehet. Nagyon jó, ha Te magad és a közvetlen környezeted jól durmoltok, de előfordulhat, hogy találkozol valakivel, aki a fentiekre panaszkodik. Légy felkészült! (Hasonló ez ahhoz, mint amikor egy fiatal fiú azt mondta nekem, miért jöjjön ő el egy olyan találkozóra, ahol egy szakember a cukorbetegségről és annak szövődményeiről beszél, ő nem „cukros”. Hála Isten, - mondtam-, de sosem tudhatod, mikor találkozol eggyel, légy felkészült!)
Az éjszakai Callit ihatod egész nap, a többi Callihoz hasonlóan, vagy ihatod délután és este. Ahogy jól esik. Tényleg gyorsan érzed majd a különbséget. Nagyon kellemes, szinte selymes az íze. Az éjszakai Callit azért fejlesztették ki, hogy segítsen nekünk pihenni és a legtöbbet kapni az alvástól és a pihenéstől. Tudjuk, nem vagyunk egyformák. Az éjszakai Calli speciális összetevői pihentetik az agyat, megnyugtatják a lelket. Így pihen a test. Nézzük meg közelebbről ezeket az összetevőket! (Mivel nem vagyok szakértő, meghagyom a növényeknek az eredeti angol szövegben szereplő neveit, kivéve az abszolút egyértelműeket.)

Passion Flower: tiszta és természetes enyhe nyugtató. Megnyugtatja az idegeket, normalizálja a vérnyomást, enyhití az álmatlanságot.

Ho Shou Wu: Az örök élet tonikja…Távolkeleten évszázadok óta fiatalító és szexuális tonikként használják, ugyanakkor pihentető és elősegíti az elalvást. Rendszeres használata visszaadja a természetes hajszínt. Ho Shou Wu „teremtő” energiát ad, a fériaknál növeli a spermaszámot, a nőknél a termékenységet. Ezeket a tulajdonságait főleg vértisztító hatásának köszönheti. A vér megszabadul a mérgektől, ami erős fiatalító hatással jár. Klinikai vizsgálatok mutatják, hogy intenzívebb lesz a zsíranyagcsere, ennek következtében csökken a koleszterin és stabilizálja a glükoz felhasználását. Megszünik a vércukorszint ingadozás. Ho Shou Wu, irodalmi fordításban azt jelenti
„Fekete hajú Mr. Ő!” (Oh-oh!)

Jujube Seed: Táplálja a szivet és a májat, megnyugtatja az idegeket. Ezért hasznos az álmatlanságra, ingerlékenységre, aggodalomra és a stresszre.

Poria: Felszabadítja a vizet, megindul a fölös víz eltávolítása. A gyomor, a lép és az emésztés nagy „barátja”. Oldja a feszültséget. Mindenütt hasznos, ahol gyanítható a vízvisszatartás, ahol vizelési nehézségek vannak. Jó a cellulitra, a hasmenésre és a hányásra. Az aggódás, az álmatlanság és a feledékenység ellenszere. Jó kálium forrás.

Camellia levél: C és B vitamint tartalmaz, 6% illó olajat, nyomokban koffeint (a korrekt feldolgozás és a többi herbával való kiegyensúlyozottsága miatt nincs stimuláló hatása). Enyhíti a menstruációs problémákat, a menopauzás hőhullámokat. Hasznos a magas vérnyomásnál, veseelégtelenségnél, bőrbetegségeknél (különösen az ekcémánál), szülés után, a piros és bedagadt toroknál, keléseknél és tályogoknál, a járványos agyhártyagyulladás és diftéria korai szakaszában.

Sage Root(zsálya gyökér): gátolja a baktériumok túlszaporodását, megnyugtatja az idegeket. Csökken az aggódás, a stressz és az álmatlanság. Segít a koleszterin szint és a máj triglicerid szintjének csökkentésében.

Rose Hip(csipkebogyó): Magas a C-vitamin tartalma. Oldja a stresszt. Megbírkózik a fertőzésekkel.

Imperate root: Lázcsökkentő, vérzéscsillapító, csillapítja a szomjúságot. Vírusellenes és antibakteriális. Általános és izületi gyulladás csökkentő. Kiürítiti az ödémákat. Megszünteti a hányingert. Hatákonyságát klinikai tanulmányok igazolják.

Wintermelon Seed: Megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól, gátolja a nyákosodást.

Szeretném, ha tudnád, hogy itt nem minden mindenre jó, hanem a következő a lényeg: ha az idegrendszer megnyugszik, nem csak nyugodtabb leszel, és tudsz aludni, hanem nem megy fel a vérnyomásod, nem aggódsz. Ha a sterssz csökken, az immunrendszered jobban működik, és nem kapod el a fertőzéseket. Tehát azt kell látni, hogy a megfelelő kombináció a szervezet működését szinergiában segíti. Tehát nem ettől megy le a vérnyomásod, az ok szűnik meg. A sikeres kombináció titka a növények szinergiájában rejlik…. Eszerint az egész több, mint a részek összege. A szinergia megteremtése rendkívüli gyógynövényismeretet igényel, ahol évszázadok tapasztalata párosul a biokémia és a gyógyszertan ismeretével. Ehhez van szükség Dr & Mrs Chen páratlan szakértelmére!
Mindennapi praktikák
Néha jól esik valami finom nyalánkság és persze gyorsan. Ilyenkor 2 kis pohár natur joghurtot összeturmixolok egy banánnal és egy zacskó Áfonyás NuPlus-szal. Teszek hozzá pár csepp Suncare-t és esetleg kicsavarok hozzá egy narancsot. Ezt dúsíthatod 2 evőkanál tehéntúróval.

A nyáron lefagyasztott gyümölcsökből ugyanezzel a technikával változatos gyümölcsjoghurtok készíthetők, és legalább tudod, hogy mit eszel.

Kíváló tízórai a Zöldség-gyümölcsmosóban megmosott gyümölcsök tetejére egy zacskó NuPlus-t szórni. 1 kis kulacs Fortune Delight-tal a gyerekednek akár be is csomagolhatod.
Tréningek és csoporttalálkozók
Ha ide kattintasz megnézheted az eseménynaptárt, ami július közepével bezárólag teljes.

Jövő héten kétszer is találkozhatunk. Hétfőn a szokásos csoporttalálkozónk lesz fél 6-tól a Sunrider irodában. Témája a 7 hetente ismétlődő tematika szerint: Célkitűzés! Szerdán (január 31.) pedig termékkarnevált tartunk a Sunrider irodában. Mindkettőre szeretettel várunk!
Eszközajánló
Kazetták CD-n! Új törekvésünk, hogy kazettáink - alkalmazkodva az igényekhez - egységes köntösben CD-n is megjelenjenek. Így január 20-a óta kaphatók a következő CD-k:

Barta Edina - Kismamáknak, kisbabáknak
Bob Goshen - Horgok
Bob Goshen - 100 EV-ért mindent megkaphatsz I-II.
Bob Goshen - Kifogások kezelése
Dr. Pfeifenróth Anna - Mielőtt a termékekről beszélek...
Dr. Pfeifenróth Anna - Ki ügyel a szervezetünkre?
Fűzfa János - Pénzügyi énképünk
Fűzfa János - Keleti filozófia nyugaton
Potyondi Mária - Változtass, hogy választhass!
Szicsek Ádám - Regeneráció filozófiája


Üdvözlettel a februári viszontlátásig:
Edina és JóskaA hírlevélben megjelent írások helyességéért felelősséget nem vállalunk, s azok semmiben nem képviselik a Sunrider International, vagy a Sunrider Hungary Kft. üzlet vagy termékpolitikáját.
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.