abprofessio_row03_új_b.jpg
hírlevél
2007. FEBRUÁR
Specialistáink
Hírlevél regisztráció
×
×
×
A × jelölésű mezők kitöltése kötelező!

Ha a megjelenítéssel problémád van, kérlek a levelező programodban az Eszközök/Beállítások/Biztonság menüpontja alatt a "Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben" ne legyen kipipálva. Vagy kattints IDE!


Kedves Olvasónk!

Itt a báli szezon, meg állítólag az influenza. Nem mondom, ez aztán tudja, hol kell ismerkedni! Mennyi lehetőség, többszáz embert üthet egy csapásra. Mindannyian folyamatosan keressük azt, amivel többszáz emberhez juthatunk el, ha nem is egycsapásra, de lépésről - lépésre. Talán, ha másképp néznénk az emberekre, ha naggyá akarnánk tenni őket. Ugyanis van egy érzésem: csak ránk számíthatnak. Kérdés: vállaljuk-e? Mert, ha igen, akkor nekünk magunknak is lesz tennivalónk, nem is kevés! A sültgalamb, szabadnapos!
"Rakd rendbe az embert és működik az üzlete"
kosar.jpg
Legyünk olyanok, akik másokat naggyá tesznek. Jól hangzik, és rögvest ott a kérdés: mit kell ezért tennem. Jó, ha így teszem fel a kérdést, gondosan ügyelve a ragozásra. NEKEM. Szeretném megosztani veletek Dr. John C. Maxwell cikkét: „TE legyél az, aki naggyá tesz másokat.”

Még mielőtt az NBA (ez az amerikai kosárlabda líga) valaha is hallott volna Shaquille O’Nealről, Dikembe Mutomboról, vagy Tim Duncanről és jóval azelőtt, hogy bárki tudta volna ki az a Hakeem Olajuwon, meg mielőtt Karem Abdul-Jabbar uralta volna a terepet, Will Chamberlain és Bill Russell megváltoztatták a profi kosárlabdázást azzal, ahogy a center poszton játszottak.

Chamberlain nagy dobó játékos volt, Russellt meg inkább a védekező képességéért becsülték, de nem számított, hogy a pálya melyik szegletében voltak, úgy játszottak a palánk gyűrűje fölött, mint senki azelőtt.

Russell azonban mégsem azzal vívta ki a tekintélyét ahogy támadott, vagy védekezett, hanem valami egészen mással: ahogy nyerni tudott. 6-os számú meze örökre az övé lett, amikor visszavonult a Boston Celtics-től 1972-ben. Kilenc bajnokságot nyert, majd további kettőt edzőként.

Ezért volt öröm találkozni vele nemrégiben egy All-Star gálán és ezért nem voltam meglepődve, amikor a következőt mondta a csapatjátékosokról: „Aznapi játékomat mindig úgy értékeltem, hogy tudtam-e segíteni a többieknek jól játszani.”

A nagyszerű csapatjátékosok egyik kiemelkedő tulajdonsága az, ahogy naggyá teszik a többieket. Bill Russell nemcsak egy jól megtertmett ember, hanem olyan, aki másokat is naggyá tett. Jobbá tette őket.

Véleményem szerint akik képesek másokat is naggyá tenni öt dologban hasonlítanak egymásra:

1) Ezek az emberek értékelik a csapattársaikat.
Amikor a csapattársaidra gondolsz, tegyél egy „10”-est a homlokukra. Ha így gondolunk másokra, mindent megteszünk, hogy értékessé tegyük őket. Egész másképp viselkedünk velük, mint valaki olyannal, akit „2”-nek hiszünk.

2) Amellett, hogy tisztában vannak csapattársaik értékével, el is ismerik őket.
Ilyen egyszerűen megtudhatod, hogy értékeled-e az embereket: azokat is értékeled, akik nem közvetlenül járulnak hozzá a sikeredhez? A nagy csapatjátékosok a másikban mindig értékelik az embert.
Amikor ezt mondom öt dolgot keresek a másik emberben: az álmait, az értékeit, a készségeit, a dolgokhoz való hozzáállását és az élet kérdéseihez való viszonyát.
Amúgy mindannyiunknak vannak kérdései. Ha rájössz, milyen út vezetett a kérdéseihez, a szívéhez is meg tudod találni az utat.

3) Akik naggyá tudnak tenni másokat, mindig értékesebbé teszik a csapattársaikat.
Bármilyen tervről, feladatról, vagy szituációról legyen is szó, ezek az emberek megtalálják a módját annak, hogy a körülöttük lévőket jobbá tegyék, mert az életet úgy fogják fel, mint egy nyerő-nyerő helyzetet. Rájönnek, hogy másokat jobbá tenni, nemcsak a másiknak jó, hanem mindenkinek. A régi mondás szerint: a dagály minden csónakot felemel.

4) A csapatjátékosok magukat is értékesebbé teszik.
Nem adhatod oda azt, amid nincs. Íly módon saját magad jobbá tétele megelőzi a csapat megerősítését. Az első lépés a csapatépítéshez önmagad építése. Húsz éve tanítom az embereket és több, mint húsz könyvet írtam. Egy dolgot biztosan tudok: vezetni csak fejlődve lehet.
A legtöbb, amit a csapatom fejlődéséért tehetek az, hogy magam is értékesebbé teszem magam. Ha jobb játékos leszek, ha folyamatosan javítani tudom a készségeimet, ha folyamatosan építem magam belülről, akkor meglesz a képességem arra, hogy ugyanezt továbbadjam. Túl sokan próbálkoznak azzal, hogy azt akarják továbbadni, amit tizenöt éve tanultak. Ez nem megy.

5) A csapatjátékosok kezdeményeznek.
Ők azok, akik előbb hisznek a másikban, mint a játékostárs saját magában. Előbb másokat szolgálnak és utána magukat. Előbb értékelnek másokat, utána saját magukat. Előbb látják meg a másikban a lehetőséget, mint önmagukban. Látod a kulcsszót? ELŐBB. Képesek akciót indítani a pályán. Képesek hinni. Kezdeményeznek.

Kezdeményezz, tégy naggyá másokat! Legyél CSAPATJÁTÉKOS.

Eddig a cikk. Nekem jó municiót adott, csakúgy, mint a következő vers Diane Loomans-től:

HA ELŐLRŐL KEZDHETNÉM A GYEREKNEVELÉST

Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést, fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezem. Példálózás helyett példát mutatnék. Nem siettetném a gyereket, hanem hozzá sietnék. Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék. Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot. Kirándulnék, sárkányt eregetnék. Réten kószálnék, bámulnám a csillagokat. Nem erőszakoskodnék a gyerekkel, hanem a lelkét erősíteném. Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat. Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetétől. És többet a szeretet hatalmáról.

Diana Loomans

Nálunk nemcsak Maxwell számít háziolvasmánynak, hanem hozzá hasonlóan mindazok, akiktől azt tanuljuk, hogy mindig lehet valamit még jobban csinálni. Nem lamentálok, csak négy embert említenék még, akik ugyanezt vallják: Dr Tei Fu és Oi-Lin Chen, Bob és Kay Goshen.
Fókuszban
liqui5.jpgQuinary.jpg
A Quinary ciklus – az 5-ös jelentősége a kínai filozófiában

Ahhoz, hogy megértsük a természet törvényeiről alkotott nyugati és a kínai gondolkodás közti különbséget, és azt, hogy az egyensúly kihat az emberi élet minőségére, meg kell értenünk a színek és az 5-ös szám jelentőségét. Mindez az 5 elemmel, az 5 szervrendszerrel és az 5 színnel kezdődik. Ide tartozik természetesen még a Yin és Yang elve is. Ez két szembenálló és egyensúlyt teremtő erőből áll: fent és lent, jobb és bal, forró és hideg, negatív és pozitív. Táplálás „belül” és tisztítás „kívül”. A Yin a „bent” és a Yang a „kint”. Táplálunk „belül”, hogy legyen energiánk „kívül”. Az emberek kezdik megérteni, hogy nem lehetünk egészségesek, amíg szegényesen táplálkozunk. A bentlévő mérgek útját állják a harmóniának.

A kínaiak a fenti tanokat az élet körforgása részének tekintik. A bemutatásához használt kör is a teljességet képviseli. Egyik nélkül sem teljes a kör, önmagában egyik sem elegendő az élethez. Együtt alkotják az életet, és a köztük lévő egyensúly határozza meg az élet minőségét. Ez az alapja a Regeneráció filozófiájának.
A tanítás szerint a szervezet öt szervrendszere az öt elemmel harmonizál. Bármely formáját nézzük az életnek, felfedezhetjük benne az öt elemet: Fa, Tűz, Föld, Fém és Víz. Ez az öt elem irányítja a szervezet öt fő szerverendszerét. Úgy hiszik, hogy ezek között az elemek között természetes áramlás van. Pl. a Fa táplálja a Tüzet, ha elég Föld lesz belőle, amelyben gondos átrendeződés után Fém keletkezik, ami ha megolvad Vízzé lesz, ami a Fát táplálja. Van egy un. kontoroll ciklus is: a máj kontrollálja a gyomrot, tehát a Fa a Földet. Ez logikus.
A nyugati felfogás szerint van diagnózis, kezelés és gyógyítás. A kínai gondolkodás egyszerű: az egészség a tökéletes egyensúly eredménye. A Szervezet képes helyrehozni az egyensúlyt, ha helyesen táplálják, van része mozgásban és levegőhöz jut. Hosszabb ideig tartó szegényes táplálkozás a degeneratív kört segíti, mert ha az egyik szerv tápanyaghiányos, akkor egy másiktól veszi el az energiát, ami újabb energia hiányhoz vezet.

Az egyes szervekhez színek tartoznak. A gyomor(föld) sárga, a vese(víz) fekete, a tüdő(fém) fehér, a máj(fa) zöld és a fej(tűz) piros. A kínai filozófia így vezet rá minket a színek fontosságára a táplálkozásban. Nyugaton azt tanítják, hogy 5-7 adag gyümölcsöt és zöldséget együnk naponta. Hogy jön ez a legszíntelenebb ételekhez ( ld. állati eredetű termékek)! Ha megnézed az élelmiszer piramist, hol vannak a legszínesebb ételek? Az alján: gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek, gabonafélék és magvak. Ennek arányában fogyaszd is ezeket.
A tudományos azt mondja, hogy a bioflavonoidok kulcsfontosságúak, a legszínesebb növényekben vannak. Ha elfogadjuk, hogy a színek a szervrendszerekhez tartoznak, amelyek egymással szoros kapcsolatban vannak, akkor ismét egy lépést tettünk afelé, hogy megértsük a Quinary körforgását.
Amikor a szervezet degenerálódni kezd, a legtöbben valamivel gyorsan „helyettesítik” azt, amire a szervezetnek szüksége van: a táplálékot. A nyugati gondolkodás azonnali megoldást keres. Ennek a kultúrának a folyamatosságot kell megtanulnia. Mielőtt elérjük a vitalitást, a jó egészséget és a magasabb energiaszintet, tápanyagban gazdag élelmszereket kell ennünk, olyanokat, amelyeknek semmi közük a mai ipari élelmiszer feldolgozáshoz. A Quinary, és folyékony formája a Liqui Five, olyan nyers élelmiszer, aminek a töltését az „életerő” adja, ami alaposan megkülönbözteti az élelmiszerekből emésztéssel felszabaduló kalóriás energiától. Nekünk teljesértékű, természetes és aktív enzimeket tartalmazó ételeket kell fogyasztanunk, nem pedig agyonfőzött, túlfinomított, vegyszerekkel tartósítottakat. Ezek az eljárások, valamint a mikrohullámú sütő használata és az új sugárkezelés (Cobalt- 60 és Cesium 137) megbénítják az enzimtevékenységet, ezáltal az étel értéktelen lesz. Az életfolyamatok enzimekhez kötöttek. Ahhoz is enzimek kellenek, hogy felemeljük a kezünket, vagy a lábunkat, a gondolkodásról nem is beszélve. Ha leáll az enzimtevékenység, leáll a szervezet normális működése, genetikailag gyengébb mirígyeink és szerveink degenerálódnak.
Ezért kulcsfontosságú a Quinary és a Liqui Five a szervezet napi szintű tökéletes táplálásában:
• az egészséget tartja fenn, nem arra vár, hogy a szervzet elinduljon a lejtőn,
• együtt és külön-külön táplálja a szervrendszereket,
• megfelelő növények komplex formulája tartósítószerek és szintetikus vegyszerek nélkül.

Egy fiola Liqui Five = 10 kapszula Quinary-vel. Ezt naponta fogyaszthatod.

A szervezet erős, csak akkor adja meg magát a betegségnek, ha nem kap megfelelő táplálékot. Segítsünk neki!
Mindennapi praktikák
Püspökkenyeret sütöttem, és természetesen a mazsolát és diót Zöldség-gyümölcsmosóban áztattam néhány percig. Érdemes megnézned, hogy az amúgy pucolt dió milyen koszos. A babos ételek finomak és egészségesek, csak sokan nehezen tolerálják ezeket. Amint elkészült, szórj bele 2-3 kapszulányi Assimilaidet. Semmi gázképződés, nyugodt emésztés. Egy zacskó Fortune Delight, no meg egy kis Kéz-és Testápoló keverékét bárki felkenheti oda, ahova úgy érzi kicsi többlet rakódott le a tél folyamán. Aki rendszeresen tornázik, az vigye magával egy tasak Fortune Delight, egy fiola ElectroSport és pár csepp Suncare keverékét kb. 0.5 l –re higítva a kis kulacsban. A felét menet közben, a felét utána idd meg! Az eredményre gondolj! Ha kívül kened és belül iszod, a látvány garantált.
gyorsindulas_kicsi.JPG
Eszközajánló
Új Gyors Indulás munkafüzet!

A legjobb eszköz, ami megkímél attól, hogy feltaláld a kereket. Mindent megtalálsz benne, ami a TE gyors elindulásodhoz szükséges: célok, névlista, megközelítés, meghívás, bemutató, követő beszélgetés, kifogások kezelése, elindítás. Órákon át tanít téged és Üzlettársaidat egészen a Direktori szintig. 10 év tapasztalatával leszel gazdagabb mire a végére érsz, anélkül, hogy 10 évet öregednél. Kell-e ennél jobb kozmetikum? A Rendszer további elemeit már a szponzorvonal tanítja Neked. Biztonságos és megbízható eszközként működhet bárki kezében, aki a benne foglaltak szerint rendszeresen cselekszik.
Tréningek és csoporttalálkozók
Hétfőn (február 19.) az irodában a bemutató a módszertani lépés, ezen belül Kandesn bemutató lesz. Szerdán (február 21.) telefonos konferencia a termékekről. Csütörtökön (február 22.) Csoporttalálkozó Sárospatakon a Huszár Panzióban 18.00 –órakor.

FONTOS: a márciusi Kérdezéstechnika tréning 3-án lesz, a munkarendváltozás miatt! További tréningek és csoporttalálkozók időpontjáért klikk ide!Üdvözlettel a márciusi viszontlátásig:
Edina és Jóska


A hírlevélben megjelent írások helyességéért felelősséget nem vállalunk, s azok semmiben nem képviselik a Sunrider International, vagy a Sunrider Hungary Kft. üzlet vagy termékpolitikáját.
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.