abprofessio_row03_új_b.jpg
Hírlevél
2007. Március
Specialistáink
Hírlevél regisztráció
×
×
×
A × jelölésű mezők kitöltése kötelező!

Ha a megjelenítéssel problémád van, kérlek a levelező programodban az Eszközök/Beállítások/Biztonság menüpontja alatt a "Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben" ne legyen kipipálva. Vagy kattints ide!


Kedves Olvasónk!

A minap a rádióban egy nagyon tanulságos beszélgetést hallottam. A riporter és beszélgető társa figyelemreméltó tényeket és számokat sorolt a 40-69 év közötti férfi lakosság körében végzett követéses vizsgálatáról. Ha jól emlékszem, maga a vizsgálat 2000-ös és 2005-ben történt a követés. Nem is az évszámok a lényegesek, hanem az eredmény. A vizsgált populáció halandósága, - kimondani is alig merem-, 20.000-ről 32.000-re emelkedett. Iszonyú szám. És tegyük fel, nem jól emlékszem. Az a tévhit járta, - mondta a kutató-, hogy az asszonyoknak semmi sem elég, és szegény férfi éjt-nappallá téve dolgozik a betevőért. Kikészül fizikailag, szervezete nem bírja tovább. Kiderült azonban, hogy a férfiak elvesztésének első és második számú oka a munkahelyi és társadalmi bizonytalanság. Fontos szerepet kap a családi állapot és a kapcsolat milyensége. Míg a legjobb helyzetben a jó házasságban élő dolgozó férfiak vannak, addig halmozottan hátrányos a helyzete azoknak, akiknek rossz a családi élete, és munkahelyükön is konfliktusaik vannak. Nekik szinte egyenes út vezet az infarktusig. Nagyjából középen vannak az egyedülálló férfiak. Érdekes módon a tanulmány ebben a korban már nem „szinglinek” tekinti őket. Időközben megtudtam, hogy a Semmelweis Egyetem Magatartáskutató Intézetének munkatársai tárták eredményeiket a nyilvánosság elé. Végiggondoltam, kiket ismerek és rájöttem, családom, barátaim és ismerőseim nagy része ebbe az évjáratba tartozik. Nem beszélek természetesen azokról, akik a Sunriderrel már jó úton járnak. Viszont érdemes lenne megkérdezni a körülöttünk élő többi férfit: „Önnek mi a legfontosabb?”
"Rakd rendbe az embert és működik az üzlete"
Bob Goshen: Ego – a kétélű kard

Hogyan éljünk együtt az egonkkal – együtt élni az egoval?

Ahogy haladsz ebben az üzletben, menetközben egyre több emberrel találkozol, egyre több egyéniség, egyre több ego. Aztán egyszercsak kiderül, hogy a siker eszköze és egyben a bukás záloga: az ego.

Nézzük, mit is jelent maga a szó:

1) Saját magunk fontosságának túlzott hangoztatása, beképzeltség/önteltség

2) Megfelelő önbecsülés, önértékelés

Neked az első, vagy a második tetszik jobban? Ebben az üzletben csak a másodikkal lehetsz sikeres: ha büszke vagy magadra és becsülöd önmagad. Amikor az első meghatározás veszi át az irányítást, az az a pillanat, amikor a csoportod elindul lefelé a lejtőn.

Számos alkalommal láttuk már a Sunriderben, hogy valaki abbahagyja, látszólag minden ok nélkül. Sajnálom azokat, akik keserűséggel hátat fordítottak nekünk és megengedték az egojuknak, hogy átvegye a hatalmat. Ahelyett, hogy átgondolták volna a dolgokat, hagyták, hogy az egojuk dirigáljon. Ugyanis minden „róluk” szólt, ők voltak a középpontban. Ők azok, akik azt mondják: „A Sunrider velem ezt nem teheti.”, „Mit gondolnak magukról?”, „Én nem számítok?”, „Mit képzel magáról a szponzorom?” Ezek azok a pillanatok, amikor az „ÉN” és az önteltség kerül előtérbe. Aki etikusan távozik, tiszteletet érdemel. Nekünk, vezetőknek lehet, hogy vannak kifogásaink, lehet, hogy vannak nézeteltéréseink, de nem engedhetjük, hogy az ego megelőzze a józan észt. Megkaptuk azt az ajándékot is, hogy tudjunk egyensúlyt tartani és úgy tekintsünk magunkra, mint aki sikeres lehet. Amikor ilyen kijelentéseket teszel, hogy „Ez az én csoportom és nélkülem sehol sem lennének.”, máris az első ego parancsol. Bennünket ajándékként kap a csoportunk, ne engedjük, hogy a büszkeség magával ragadjon.

Vezetőként tartsuk kontroll alatt az egonkat, és értsük meg, hogy nélküle nem haladunk, de ha túl sok van belőle, tönkre teheti vezetői mivoltunkat.
Fókuszban
Idén is van tavasz, sőt! Minden évben követi a telet. Gyakori a kérdés: Mit tegyek, kimerültek a tartalékaim. Sokan úgy fogalmaznak „fáradtak”. Hogy derekasan helytálljunk, vegyük számba, mit tehetünk az immunrendszerünkért. Nézzük meg, miből is épül fel a szervezet? Az első számú alkotóelem a víz. A második a kalcium. Dr Smith szerint ez az évnek a legfontosabb kalciumbeviteli időszaka. A kalcium nagy lúgosító. Csontokat épít és tökéletes környezetet teremt a tavaszi tisztító folyamatokhoz. (Dr Smith szerint a tisztításhoz sok-sok rost is szükséges). Hogy minden szervünk maximális hatékonysággal működjön, biztosítanunk kell, hogy legyen bent elég víz és kalcium, különösen ebben az időszakban. A bent lévő víz sokkal jobban fog „dolgozni”, ha Fortune Delight-tal, vagy Callival kombináljuk.

Különösen a Fortune Delight fontos, mert a tél fizikai értelemben viseli meg a szervezetet. A Fortune Delight a belső szerveket támogatja. Nem annyira a működését, hanem a „helyzetét”: megvédi a belső szerveket a zsugorodástól és a megereszkedéstől, petyhüdtségtől. A kalciumot pillanatnyilag a SpotCaps-ből és a Szépséggyöngyből kapjuk.

Az Alpha 20C a májat, a csecsemőmirígyet (thymus) és a T-sejteket védi. A T-sejtek az immunrendszer nagyágyúi. Az Alpha 20C bármely korosztály komoly támasza. Ebben az időszakban együnk minimum napi 5 kapszulát. Ha tudod, hogy a tavaszi fáradtság nálad náthával, influenzával jár, akkor egyél többet.

Aki allergiások, azok a belső tavaszi „nagytakarítás” befejeztével máris kezdjenek el C-vitamin forrás után nézni. Ennek kíváló terméke a VitaFruit, ami azért fontos, mert a legtöbb C-vitamin ma izolált formában van a piacon. A VitaFruit egész gyümölcsök, egyedülállóan koncentrált növényi sűrítménye. Egy evőkanálnyit keverj Calliba, vagy Fortune Delight-ba, de összekeverheted vízzel is.

Összefoglalva: a kalcium, Fortune Delight, Calli és VitaFruit idén tavasszal is ideális táplálékai ragyogóan sugárzó egészségednek.
Mindennapi praktikák
A legutóbbi Termékkarneválra egy nagy halom NuPlus-os palacsintát vittem. Örültem a sikernek, és szívesen elmondom a receptet, amiből kb. 2 liter palacsintatészta lett:

2 tojás
kb. 70 dkg tönkölyliszt (fele teljeskiörlésű)
kb. 8 dl tej (ez lehet szója vagy rizstej is)
1 - 1.5 dl ásványvíz
csipet só
bő fél dl olivaolaj
2-3 tasak áfonyás NuPlus
(cukrot soha nem teszek bele)

Őszintén megmondom, hogy a tojás kivételével, ezek a kiinduló mennyiségek. Az állagát nézem, nem méricskélek. Nekem bevált az alábbi technológia: Először a tojást keverem ki jó habosra, majd felváltva adagolom hozzá a lisztet és a tejet. Ezután jön a csipet só, a szódavíz, majd az olivaolaj. A legvégén szórom bele a NuPlus-t, amivel szintén jól elkeverem. Az így elkészített palacsintatésztát hagyom egy ½ órát állni. Ha besűrűsődik, pici ásványvizet öntök hozzá. Miután a tésztában benne van az olivaolaj, csak az első palacsinta előtt öntök pár cseppet a serpenyőbe. Közepes lángon, de jó meleg palacsintasütőben sütőm. Miután lecsúsztatom a készet, mindig visszateszem melegedni a serpenyőt, mielőtt tésztát öntök bele.

A kisült palacsinta önmagában is finom, bár a többiek szerint egy kis pikáns lekvár még jobbá tette volna. Majd legközelebb!
Telefonos konferencia
Még soha ilyen sokan nem voltunk a telefonos konferencián! A kérdések mellett, amelyekre Dr. Margitai Györgyi és Dr. Pfeifenróth Anna válaszoltak, arra is volt mód, hogy Szicsek Ádámtól megtudjuk, mit érdemes enni-inni tavasszal azért, hogy a legjobb formánkban legyünk. Köszönjük!
Eseménynaptár
Április 14-én Budapesten köszönthetjük Bob Goshent. Tudjuk, vannak olyan emberek, akiknek épp elég a nevét kimondani, az már önmagában is tiszteletet vált ki. Lehet őt szeretni és lehet „amerikásnak” tartani. Egyet nem érdemes, kétségbe vonni, amit mond. Ő ugyanis már megcsinálta. A 10.00 – 15.00 között, a XII. Művelődési Központban (Budapest, XII. Csörsz u. 18.) megrendezésre kerülő összejövetelen kezdők, haladók, megerősítésre váró családtagok, barátok és érdeklődők egyaránt gazdagabbak lesznek. Nemegyszer láttuk, hogy Bob nemzetközi tapasztalata, az életről való felfogása, üzletépítési elvei sokakat indítottak el azon az úton, hogy valóra válthassák álmaikat. Tőle tudjuk azt is, hogy a hálózatépítésben azt fizetik meg, amit nem szeretsz megcsinálni. Lehet, hogy Te épp tréningre nem szeretsz járni? A Te életed minden fronton hibátlan? Végy egy nagy lélegzetet és gyere. Jegyek a szponzorvonalon kaphatók.

További tréningek és csoporttalálkozók ITT.

Üdvözlettel az áprilisi viszontlátásig:

Addig is ... ne csak olvasd, csináld is!


Edina és Jóska


A hírlevélben megjelent írások helyességéért felelősséget nem vállalunk, s azok semmiben nem képviselik a Sunrider International, vagy a Sunrider Hungary Kft. üzlet vagy termékpolitikáját.
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.