image003.jpg
hírlevél
2010. május
Specialistáink
Hírlevél regisztráció
×
×
×
A × jelölésű mezők kitöltése kötelező!
Kedves Olvasónk!

Az Amerikai Egyesült Államokban a természetes és gyógynövény alapú termékek iránti kereslet az elmúlt néhány évtizedben drámai módon megnövekedett. Kínában a gyógynövények tanulmányozása még ennél is hosszabb ideje folyik, 5000 éves múltra tekint vissza. Valójában azt is mondhatjuk, hogy Kínában folyt a világon a leghosszabb ideig tartó klinikai kísérletezés.

A természet adománya és az emberi szervezet közötti kapcsolat bonyolult. Kínában sok-sok olyan császárt ismerünk, akik a túlzásba vitt gyógynövényfogyasztás miatt fiatalon haltak meg. A császárok erősek és hatalmasak akartak lenni, ezért orvosaik ginzengből és más hasonló gyógynövényekből erősítő szérumokat készítettek nekik. Ezek a formulák egyrészt növelték a császárok erejét és energiáját, de egyúttal olyan mellékhatásaik is jelentkeztek, mint a szorongás, szívdobogás, és a magas vérnyomás.

Bár a modern gyógyszerek hatóanyagai is növényekből erednek, de túlságosan gyakran komoly mellékhatásokkal is rendelkeznek.

Az 1980-as évek elején Dr. Tei-Fu Chen, a Sunrider International alapítója, új utat, az egészség egy másfajta megközelítését választotta.

Kisgyerekként nagyon beteges és gyenge volt. Nagyapja növényi főzeteket készített, hogy javítsa egészségét. Bár Tei-Fu utálta a nagyapja keserű orvosságait, ez a korai tapasztalat kihatott élete további alakulására. Az egyetemen növénytant tanult, és gyógyszerész diplomát szerzett. Felismerte az ősi gyógynövénytan bölcsességének erejét és a modern orvostudomány technológiai lehetőségeit. Úgy gondolta, hogy az ősi és a modern orvostudomány is az egészséget a gyógyítás szempontjából közelíti meg (betegség esetén ez szükséges), de ez nem a legjobb megoldás a teljes egészség és a jó közérzet szempontjából.

Hitte, hogy az élelmiszereknek nem valamilyen hatást kell kiváltaniuk a szervezetből, hanem olyan tápanyagokkal kell ellátnia a szervezetet, hogy az képes legyen gondoskodni a saját egészségéről. Ezt a megközelítést nevezte a Regeneráció filozófiájának.

A Regeneráció Filozófiájának négy alapelve van, amelyek eligazítanak a különféle élelmiszerek és termékek fogyasztásában:

1) Táplálás + Tisztítás = Egyensúly
Szervezetünk természetéből adódóan a jin és a jang ciklusváltozásait követi. Belégzés és kilégzés, étkezés és kiválasztás, táplálás és tisztítás. Amikor a jin és jang egyensúlyban van, egészségi állapotunk optimális.

2) Az élelmiszereket kell fogyasztanunk, nem vegyi anyagokat
Az olyan étrend kiegészítők, mint a vitamintabletták és fehérjeporok nagyon népszerűek. Ezek a szerek azonban gyakran nagymértékben tartalmaznak olyan vegyi anyagokat, amelyek feldolgozása túlságosan nagy feladat a szervezet számára. Szervezetünk a legjobb esetben kiválasztja ezeket a vegyi anyagokat, a legrosszabb esetben azonban súlyos mellékhatásokat okozhatnak és károsíthatják a vesét. A szervezetünk az élelmiszereket ismeri fel tápanyagkén, és nem a vegyi anyagokat.

3) Változatosság
Nincs egyetlen tökéletes élelmiszer. Minden összetevőnek pozitív és negatív hatása is van a szervezetre, ez attól függ, hogy hogyan készítjük el, hogyan használjuk fel, és milyen formában fogyasztjuk el. Az optimális egészségi állapothoz változatosan kell étkezni.

4) Formulázás és koncentrálás
Nem minden esetben eszünk olyan egészségesen, mint ahogy kellene. Gyakran étrend kiegészítőkre van szükségünk, hogy a táplálkozási hiányosságokat kitöltsük. A formulázás nagyon fontos a kiegyensúlyozott és egészséges étrend kiegészítőkhöz. A formulát készítőnek szaktudással kell rendelkeznie, hogy kiválassza a megfelelő összetevőket és tudja, hogyan készítse el, hogyan kombinálja őket. Az antioxidánsok jótékony hatását vizsgáló orvosi tanulmányok nagy része olyan magas koncentrációt említ, ami a természetben nem található meg. Például a resrevatrol jótékony hatásaival kapcsolatban több tanulmány is született és a javaslat az, hogy naponta igyunk egy pohár bort. Sajnos azonban ahhoz, hogy a tanulmányban szereplő eredményt elérjük, 1000 üveg bort kellene meginni naponta. A fejlett technológiának köszönhetően ma már képesek vagyunk a jótékony összetevők kivonatolására és koncentrálására, miközben minimálisra csökkentjük a negatív hatású összetevőket.

A Regeneráció filozófiájának követésével az emberek optimális egészségnek és életerőnek örvendhetnek.

A cikkhez kapcsolódó rövid videót itt találod >>

Ezt a cikket 2010. áprilisában Wendy Teng, a Sunrider International marketing igazgatóhelyettese írta. A Sunrider a Torrance térség Kereskedelmi Kamarájának egyik legfontosabb vállalata. Ezen kívül a Torrance fiatal vezetők, a Torrance öregdiák egyesület vezetői programjának büszke szponzora. A Sunrider International több mint 42 országban van jelen, és több mint 400 szépséggel és wellness-el kapcsolatos terméket fejleszt és gyárt South Bay területén. A Chen művészeti galéria, amely a kínai műtárgyak egy nagyszerű gyűjteménye, Torrance-ban, a Sunrider világközpontban található, és a nagyközönség számára ingyenesen látogatható.

Ha van kedved nézz körül: www.chenartgallery.org
Bőrápolás alapfokon.jpg
A hónap terméke
Kandesn® Bőrápolás alapfokon próbacsomag

Kandesn® bőrápoló termékeink kipróbálásának és bemutatásának egyszerű módja a Kandesn® Bőrápolás alapfokon próbacsomag. Négyféle bőrápoló terméket tartalmaz mini kiszerelésben, amelyek néhány hónapig gondoskodnak a mindennapos bőrápoló programhoz szükséges alaptermékekről. A csomagban szereplő termékeket úgy állították össze, hogy magába foglalja a bőrápolás valamennyi fontos fázisát: a tisztítást, a tonizálást és a hidratálást. Nők és férfiak részére egyaránt ajánljuk mindennapos használatra. Itt az egyes termékekről csak rövid ízelítőt adunk. Használatuknál az alábbi sorrendet kövesd. A Tisztítókrém és a Tisztítóhab használata választható, de egymás után mindkettő is alkalmazható. Smink eltávolításához a Tisztítókrémet mindenképpen használnod kell.

A csomag tartalma:

Kandesn® Tisztítókrém: (Cleansing Cream)

Finoman eltávolítja a sminket és más felszíni szennyeződéseket anélkül, hogy megfosztaná a bőrt természetes nedvességtartalmától. Elsősorban az olajalapú szennyeződések eltávolítására szolgál. Masszírozd be száraz arcbőrödbe könnyed, felfelé és kifelé irányuló mozdulatokkal, végül távolítsd el egy meleg vízzel benedvesített pamut törlőkendővel.

Kandesn® Tisztítóhab: (Cleansing Foam)

A bőrfelszínt tisztítja, eltávolítja a legapróbb vízben és zsírban oldódó szennyeződéseket is. Beállítja a bőr természetes pH-egyensúlyát, és ezáltal fokozza a baktériumokkal szembeni ellenállóképességét. Nyomj egy borsónyi mennyiséget a tenyeredbe, és oszlasd szét egyenletesen! Vízzel habosítsd fel a tenyereden, majd vidd fel arcodra, kerülve a szem környékét. Végül öblítsd le vízzel.

Kandesn® Tonizáló folyadék: (Balancing Splash)

Tonizálja a bőrt, egyensúlyba hozza, stimulálja és helyreállítja a természetes védő savköpenyt. Eltávolítja a nem kívánatos zsírokat, megújítja a pórusokat, és javítja a bőr állagát. Egy pamaccsal vidd fel a még nedves arcra finom, felfelé és kifelé irányuló mozdulatokkal. Kerüld a szem környékét.

Kandesn® Mélyhidratáló krém: (Deep Moisture Lotion)

Hidratálja és védi a bőrt, így biztosítva a bőr táplálását és fiatalosságát. Könnyen felszívódik, és nem teszi ragacsossá a bőrt. Ujjbegyeiddel vidd fel az egész arcodra és nyakadra, a száraz területek táplálása érdekében bőséges mennyiségben.

Arcápolás 4 lépésben. Klikk ide a videó azonnali lejátszásához >>
Eseménynaptár
Hogyan töltődhetsz fel 3 nap alatt úgy, mintha 2 hetet a horvát tengerparton nyaraltál volna?

A szarvasi szuperhétvégén megtudod!

2010. július 2-4. között a Liget Wellness Hotelt**** a holtkörös partján, a történelmi Magyarország közepén megszállják a sunrideresek.

Közeleg a szarvasi Go Group második, egyben utolsó részletfizetési határideje. Ha eddig még nem jelentkeztél, 2010. június 18-ig a CIB Bankos számlánkra 15.700 Forint egyösszegű befizetésével még biztosíthatsz helyet magadnak. A férőhelyek száma 88 főben korlátozott.

Nézd meg a honlapjukat: www.ligetszarvas.hu

A jelentkezésről és az előzetes programról az áprilisi hírlevelünk végén olvashattál.

Olyan gyöngyszem, ami kevés van az országban. A vadregényes Körös part, a meseszép, ezer színben pompázó Szarvasi Arborétum is csak karnyújtásnyira van.

Igazi szép hosszú hétvégét is csinálhatsz belőle. Ha szállodai elhelyezésre tartasz igényt, természetesen az is megoldható, a fenti weboldalon erről is találsz információt.Üdvözlettel a júniusi viszontlátásig:

dr Barta József és Edina
A hírlevélben megjelent írások helyességéért felelősséget nem vállalunk, s azok semmiben nem képviselik a Sunrider International, vagy a Sunrider Hungary Kft. üzlet vagy termékpolitikáját.
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.